default-image

Πραξικοπηματίες στην Ελλάδα: Απόρριψη αιτήματος

Περίεργα
Πραξικοπηματίες στην Ελλάδα: Απόρριψη αιτήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυμάστε την αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου 8 Τούρκων στρατιωτικών από το ελληνικό κράτος, πριν από μερικές εβδομάδες; Ε, λοιπόν, τελικά η αίτηση των τριών εξ' αυτών, οι οποίοι αυτομόλησαν από τη χώρα τους στην Αλεξανδρούπολη πριν από δύο μήνες, απορρίφθηκε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εν λόγω απόφαση ελήφθη, καθώς φέρονται να υπήρχαν ενδείξεις ότι ο ένας από τους στρατιωτικούς όντως συνεργάστηκε με τους πραξικοπηματίες, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να μην συνεργάζονται με τις Ελληνικές Αρχές...

Όσον αφορά στους υπόλοιπους πέντε αιτούντες πολιτικό άσυλο, αυτοί αναμένεται να περάσουν από επαναληπτικές συνεντεύξεις από την επόμενη εβδομάδα. Και οι 8 στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα και ηθική αυτουργία σε εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν την τελευταία εξέλιξη, ως κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τον Ερντογάν.

Η αλήθεια είναι ότι το παρασκήνιο της έχει φουντώσει, καθώς έχουν περάσει περισσότεροι από δυο μήνες που οι Τούρκοι στρατιωτικοί αυτομόλησαν στην Ελλάδα και η πίεση της Γείτονος προς τη χώρα μας να παραδώσει τους "8" είναι πιο ασφυκτική από ποτέ.

Ωστόσο, η απόρριψη του αιτήματος των τριών Τούρκων, δεν σημαίνει αυτόματα ότι απελαύνονται άμεσα στην πατρίδα τους. Κι αυτό επειδή διατηρούν το δικαίωμα προσφυγής τόσο σε δευτεροβάθμια επιτροπή, όσο και στα πολιτικά δικαστήρια της Ελλάδας.

Υ. Γ.: Σημειώνεται ότι μόλις προχθές, 10 Τούρκοι (δύο άνδρες, δυο γυναίκες και έξι παιδιά) συνελήφθησαν στη Ρόδο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι συλληφθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο, καθώς διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News