default-image

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Ποδόσφαιρο
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του κρητικού ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να φανταστεί βλέποντας την βαθμολογία της Γ' Εθνικής μετά από δύο αγωνιστικές την εικόνα στην κορυφή!

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Η απόλυτη κρητική τριπλέτα με Εργοτέλη, ΠΟΑ και Ερμή Ζωνιανών να μοιράζονται την πρώτη θέση, έχοντας κάνει το «2 στα 2». Και που ξέρετε, μπορεί να ήταν μαζί και το ΙΝΚΑ Χανίων αν την προηγούμενη αγωνιστική δεν είχε το ρεπό του. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ιδανικά, αφού οι κρητικές ομάδες έχουν συνδυάσει την βαθμολογική συγκομιδή με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τα καλύτερα έρχονται για την Κρήτη.

Ο Εργοτέλης ξεπέρασε πολύ πιο άνετα απ' ότι περίμεναν και οι ίδιοι την πρεμιέρα στον Κορυδαλλό, δείχνοντας ότι έχει παίκτες που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, όπως στο συγκεκριμένο ματς ο Σέρχιο Λεάλ. Στην δεύτερη αγωνιστική κατάφερε παίζοντας αξιόλογο ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο να νικήσει χωρίς ιδιαίτερο άγχος και την Ρόδο. Ο μεγάλος αγωνιστικός χώρος στο Παγκρήτιο Στάδιο ευνοεί τον Εργοτέλη να ξεδιπλώνει τις ποιοτικές αρετές του και είναι σίγουρο ότι πολλές ομάδες θα… μαρτυρήσουν εκεί. Μοναδική παραφωνία ότι το Παγκρήτιο δεν είναι ποδοσφαιρική έδρα όμως εφόσον ο Εργοτέλης συνεχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα μαζέψει σίγουρα περισσότερο κοσμο.

Ο ΠΟΑ ξεκίνησε με δύο εμπόδια υψηλών απαιτήσεων. Τον ενισχυμένο Πανθηραϊκό στο Ατσαλένιο και την έμπειρη Κηφισιά στην Αθήνα. Δύο εμπόδια που τα «καθάρισε» με ψυχή και πάθος! Ο ΠΟΑ είναι στο γήπεδο ομάδα με όλη την έννοια της λέξης. Σύνολο με προσανατολισμό, που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

Ο Ερμής Ζωνιανών έπαιξε με Θύελλα Ραφήνας εντός και Ηλυσιακό εντός και έβγαλε ουσιαστικότητα στο παιχνίδι του σε απόλυτο βαθμό! Μηδέν στην άμυνα, ένα γκολ μπροστά και πάμε παρακάτω… Μια σκληροτράχηλη ομάδα έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Πετράκης, με παίκτες που γνωρίζουν τα κατατόπια της κατηγορίας. Πέρυσι έκανε μια τρομερή πορεία και μπήκε στην εξάδα αλλά αν συνεχίσει έτσι θα ανέβει κι άλλο ο πήχης.

Όσον αφορά το ΙΝΚΑ, στην πρεμιέρα έδειξε στοιχεία σοβαρής και ώριμης ομάδας απέναντι στον Ηλυσιακό και αφού έκανε το ρεπό του, πλέον θέλει να δώσει και στα επόμενα ματς τα διαπιστευτήριά του.

Βέβαια στην εβδομάδα που διανύουμε όλα τα λεφτά είναι το ντέρμπι του ΠΟΑ με τον Εργοτέλη, ντέρμπι όχι μόνο από τα παλιά αλλά και ντέρμπι κορυφής μετά από δύο αγωνιστικές. Είναι σίγουρο ότι την Κυριακή στο Ατσαλένιο δεν θα πέφτει καρφίτσα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News