Ειδήσεις

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 29 νεκροί μετανάστες από ναυάγιο

Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί και 5 οι τραυματίες, μέχρι τις έως τώρα πληροφορίες, από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε - συνολικά - 600 μετανάστες, κοντά στις αιγυπτιακές ακτές, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, στο πλοίο αυτό επέβαιναν συνολικά 600 άνθρωποι, εκ των οποίων έχουν ήδη διασωθεί οι 150.

Συγκεκριμένα, από τους 29 νεκρούς, που έχουν - έως τώρα - περισυλλεγεί, οι 18 είναι άνδρες, οι 10 γυναίκες, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα παιδί.

"Οι αρχικές πληροφορίες είναι ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο. Το πλοίο πήρε κλίση και οι μετανάστες έπεσαν στο νερό", είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Μπεχέιρα μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

"Υπάρχουν 29 νεκροί και πέντε τραυματίες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει 15 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους διασωθέντες.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι επιζώντες.

Το πλοιάριο αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχής της Ροζέτας, μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου, στη Βόρεια Αίγυπτο.

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Αιγύπτιοι, Σύροι και Αφρικανοί μετανάστες, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια