default-image

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Ελλάδα
Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών του στο περιθώριο της 71ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 (τοπική ώρα).

Ο Πρωθυπουργός, θα έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Την Πέμπτη στις 19.00 ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μιλώντας χθες στην Σύνοδο των Ηγετών για το προσφυγικό υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί παγκόσμια πρόκληση.

«Η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα αποτελεί παγκόσμια πρόκληση. Είτε θα καταφέρουμε να την διαχειριστούμε συλλογικά, συνεκτικά και στη βάση του διεθνούς δικαίου, είτε θα αποτύχουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι «ένα από τα σημεία του κόσμου που δοκιμάζεται περισσότερο σήμερα» καθώς η χώρα «αντιμετώπισε εισροές 1,2 εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο»

Όπως  ανέφερε  η Υπηρεσία Ασύλου της Ελλάδας, η οποία δεν υπήρχε καν πριν από τρία χρόνια, διαχειρίζεται αυτή την στιγμή τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη.

«Αν αυτή η προσπάθεια που συντελείται στην Ελλάδα - με υποστήριξη από πολλές χώρες της ΕΕ - αποτύχει, οι μόνοι κερδισμένοι σε όλη την Ευρώπη θα είναι οι πλέον ξενοφοβικές και εθνικιστικές φωνές.» υπογράμμισε

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News