Ειδήσεις

Γιόφυρο: Ο δρόμος είχε τη δική του... τραγωδία

Έξι χρόνια ζουν μια οδύσσεια και μπλέκονται ανάμεσα στις υπηρεσίες οι κάτοικοι της οδού Πάρη στο Γιόφυρο ,για να καλυφθούν τα "μπαλώματα" μετά από εργασίες αποχέτευσης.

Σε… σλάλομ επιδίδονται εδώ και χρόνια οι κάτοικοι στην οδό Πάρη στο Γιόφυρο Ηρακλείου για να  αποφύγουν λακκούβες, μπαλώματα  του οδοστρώματος ακόμα και παγίδες . 6 χρόνια όπως πάντα καταγγέλλουν ζουν μια οδύσσεια και μπλέκονται ανάμεσα στις υπηρεσίες καθώς ο δρόμος έχει την εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, αλλά δεν ήρθε ποτέ η πολυπόθητη παρέμβαση των υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο neakriti.gr «πριν από 6 χρόνια έσκαψαν το δρόμο, έκαναν εργασίες για αποχετεύσεις και στη συνέχεια τον «κάλυψαν» με  πρόχειρο τρόπο. Έτσι άφησαν πίσω τους ανοίγματα στο δρόμο ο οποίος έσκασε σε πολλά σημεία, όπου φύτρωσε ακόμα και χορτάρι. Ο δρόμος γλιστράει, έχει παγίδες, ρωγμές, λάκκους και έχουν προστεθεί ακόμα και μπάζα… Στις αρχές του καλοκαιριού μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει παρέμβαση και μας είπαν ότι τα χρήματα είναι εγκεκριμένα...

Στο δρόμο έγιναν εργασίες αποχέτευσης πριν από 6 χρόνια και παρέμεινε στην ίδια κατάσταση

Οδύσσεια για 100 μέτρα δρόμου

Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής του Γιόφυρου αφού έβλεπαν τα 100 μέτρα δρόμου να μένουν στην ίδια ακριβώς κατάσταση για χρόνια, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα «χέρια» τους. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους απευθύνθηκαν στους αρμόδιους αντιδημάρχους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στην άσχημη εικόνα προστέθηκαν και τα μπάζα

Όπως σημειώνει κάτοικος της περιοχής «Πήγαμε στον τότε αντιδήμαρχο κ.Βασιλάκη και μας υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει τον δρόμο, έστειλαν ανθρώπους και είπαν ότι πρέπει να ξαναστρωθεί ο δρόμος.  Στη συνέχεια άλλαξε ο αντιδήμαρχος και απευθυνθήκαμε στον κ.Μαμουλάκη . Μαζέψαμε ακόμη και υπογραφές για να φτιαχτεί το κομμάτι δρόμου μήκους 100 μέτρων και τις καταθέσαμε στον αντιδήμαρχο για να γίνει ασφαλτόστρωση ή ό,τι εργασίες κρίνουν aπαραίτητες οι υπηρεσίες. Τότε πήραμε την προφορική απάντηση ότι λόγω της έντονης κατηφόρας ,δεν μπορούν να κατέβουν τα μηχανήματα για να γίνουν εργασίες. Όλο αυτό το διάστημα η διπλανή οδός Τειρεσία στρώθηκε τρεις φορές, παρ'ότι είναι επίσης κατηφόρα. Είναι κοροϊδία… ας μας πουν απλά ότι δεν θα φτιάξουν το δρόμο, για να βάλουμε όλοι οι γείτονες λεφτά και να τον φτιάξουμε».

Όπως πολλοί άλλοι δρόμοι του Ηρακλείου η οδός Πάρη έχει "μπαλώματα"

Άλλη διαδικασία υποδεικνύει ο αντιδήμαρχος

Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης τονίζει ότι «στις εκτός σχεδίου πόλης περιοχές θα πρέπει να γίνουν υπεύθυνες δηλώσεις από τους κατοίκους ότι παραχωρούν τμήμα της ιδιοκτησίας τους σε κοινή χρήση για το δρόμο,  για να γίνει και η ασφαλτόστρωσή του. Θα πρέπει να απευθυνθούν στην πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος και να προχωρήσει η διαδικασία. Αν έχουν προκύψει άλλα προβλήματα, θα τα δούμε».

Οι κάτοικοι ελπίζουν ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσουν οι εργασίες, διαφορετικά όπως λένε σηκώνουν τα χέρια «ψηλά» με τις υπηρεσίες και θα «στρώσουν» οι ίδιοι το δρόμο δίνοντας τέλος σε μια περιπέτεια 6 χρόνων.  

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια