default-image

Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή Εξεταστικές αλά Σοβιέτ;

Περίεργα
Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή Εξεταστικές αλά Σοβιέτ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στην «βάσανο» που έχει υποβάλλει τους καναλάρχες είπε ότι: «τους μαντρώσαμε μέσα στην ΓΓΕ...» και τους τα πήραμε θεωρητικά θα συνέχιζε κανείς…

Η φράση του είναι εξόχως ενδεικτική του τι επικρατεί στον ίδιο και στα στελέχη που είναι κοντά του! Δηλαδή τους μαντρώσαμε, τους τα πήραμε αλλά κυρίως τους εξευτελίσαμε. Ποιοι είναι αυτοί οι ξεφτιλισμένοι; Εννιά, οι ιδιοκτήτες καναλιών που πράγματι έχουν εξευτελιστεί τον τελευταίο καιρό όχι μόνο από τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, αλλά και από τις δικές τους ενέργειες. Παίρνουν τελικά ότι τους αξίζει.

Αλλά δεν μπορεί να είναι όλα και όλοι το ίδιο, σε καμία κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική κατηγορία, αυτό είναι ισοπέδωση, φασισμός και ρατσισμός, όταν γενικεύεις και πάντως όχι «αριστερή» οπτική. Με αυτές τις μεθόδους το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η απαξίωση της επιχειρηματικότητας. Πως είναι δυνατόν στα πρόσωπα αυτών να εξευτελίζεται η έννοια του επιχειρείν στο όλον της, να απαξιώνονται προσωπικότητες, λειτουργίες, θεσμοί και αξιοπρέπειες. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον οποιοδήποτε έλεγχο από κανένα θεσμικό παράγοντα ή οργανισμό. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ.

Όμως υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να ελέγχονται αλλά και να προστατεύονται πρόσωπα και καταστάσεις. Ποιος ξένος η Έλληνας επενδυτής μπορεί να ανεχθεί τέτοια συμπεριφορά με τον πρωθυπουργό να επιχαίρει επειδή κατάφερε να τιμωρήσει, με τον έσχατο εξευτελισμό επιχειρηματιών, που δέχονται τα πυρά του κάθε Λάππα, της κάθε Καββαδία, Νικολόπουλου και Κασιδιάρη.  

Είναι αδιανόητο να διασύρεται με ειρωνείες, σε δημόσια ανάκριση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, επειδή έτυχε να δραστηριοποιηθεί στα ΜΜΕ και την στιγμή που έχει χάσει πάνω από 85 εκ ευρώ από αυτήν την συμμετοχή.

Από την μια τον κατηγορούν γιατί δεν έκλεισε το κανάλι του αφού έμπαινε μέσα και δεν είχε κέρδη και κατά συνέπεια θα απέλυε 500 -600 άτομα και από την άλλη τον ρωτούν επιθετικά γιατί θέλει να συμμετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία αφού δεν έχει κέρδη, άρα να αφήσει στο δρόμο τους 500-600 εργαζόμενους..!

Εντάξει, η κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία, έχει θεσμούς, όργανα και επιτροπές ελέγχου, με ψηφισμένους από τον λαό βουλευτές, επιφορτισμένους από το Σύνταγμα και με την αρμοδιότητα του «ειδικού ελεγκτή» για κάθε Έλληνα πολίτη.

Αλλά η εικόνα χθες, μελών της εξεταστικής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, έναντι του Γιάννη Βαρδινογιάννη, από τους ελάχιστους εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών που διαθέτει πλέον η χώρα, ήταν όχι απλά απαράδεκτη, αλλά υποκριτική και ειρωνική. Αυτό δεν ήταν ακρόαση σε εξεταστική επιτροπή Βουλής αστικής δημοκρατίας, αλλά σκηνικό «δίκης της Μόσχας» λες και το Πολίτμπιρο έδωσε εντολή σε κανένα Σοβιέτ. Ντροπή και απογοήτευση προκάλεσε η διαδικασία… Έλεος.

Α. Χ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News