Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν άλλες έντεκα κλοπές στην Ιεράπετρα

Ταυτοποιήθηκε μετά τον 23χρονο στις 4 Σεπεμβρίου, ακόμα ένας 26χρονος Ρομά για τη διάπραξη των δεκαεπτά υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 27 Αυγούστου του 2016.      

Για τη διάπραξη των εν λόγω 17 κλοπών, καθώς και για τις 11 που εξιχνιάστηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου (Σύνολο 28) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο νεαρών Ρομά, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ αναζητείται και ένας τρίτος συνεργός τους.

Κατηγορούνται ότι σε διάστημα δύο μηνών σπάζοντας πόρτες και παράθυρα αφύλακτων οικιών στην Ιεράπετρα, διέπραξαν 28 κλοπές και διαρρήξεις ενώ εμπλέκονται από κοινού και σε μια απόπειρα κλοπής. Αφαίρεσαν, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, εξιχνιάστηκαν ακόμη έντεκα (11) υποθέσεις κλοπής και μια απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο νεαρών Ρομά ηλικίας 23 και 26 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας δράστης, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος διέπραξε μαζί με 23χρονο συνεργό του, άλλες δεκαεπτά (17) κλοπές.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο νεαροί κατά το χρονικό διάστημα από την 27.06.2016 έως και την 27.08.2016 είχαν διαπράξει από κοινού, ακόμα έντεκα (11) κλοπές και μια απόπειρα κλοπής στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους) κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Σχόλια