default-image

Πήδηξε και όρμησε στον κατηγορούμενο την ώρα της δίκης

Κρήτη
Πήδηξε και όρμησε στον κατηγορούμενο την ώρα της δίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκόπη για τις 29  Σεπτεμβρίου η υπόθεση της δίκης  για την δολοφονία του 71χρονου στις Μοίρες, υπόθεση που ήταν να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Νωρίτερα σήμερα, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην αίθουσα, όταν ο ένας εκ των συγγενών του αδικοχαμένου Όθωνα πήδηξε πάνω από τα καγκελάκια που χωρίζουν την Έδρα, τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους και χίμηξε στον εμβρόντητο 22χρονο! Την τελευταία στιγμή, αστυνομικοί πρόλαβαν κι έπεσαν πάνω στον εξοργισμένο συγγενή, απομακρύνοντάς τον από τον κατηγορούμενο.

Η ένταση ήταν έκδηλη καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει παρόμοιο περιστατικό χειροδικίας. Δεν έλειψαν φυσικά κατά διαστήματα οι παρεμβολές συγγενών του 71χρονου, οι οποίοι αποκάλεσαν το νεαρό «φονιά».

Tα "έριξε" στον ανήλικο

Σήμερα στην απολογία του ο 22χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε -όπως και πέρυσι μετά τη σύλληψή του- ότι δεν σκότωσε αυτός τον 71χρονο, αλλά ο νεαρότερος συγκατηγορούμενός του.

Ο 22χρονος, ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο βράδυ της 12ης Αυγούστου του 2015 ο ανήλικος τότε ομοεθνής του του είπε να πάνε να συναντήσουν τον εργοδότη του προκειμένου ο τελευταίος να δώσει στον 17χρονο χρωστούμενα λεφτά. Οι δυο τους πήγαν στη συνέχεια στο σπίτι του 71χρονου, χωρίς ωστόσο -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ο 22χρονος να γνωρίζει που μετέβαιναν.

Στην απολογία του ο 22χρονος ανέφερε ακόμη ότι περίμενε απέξω από το σπίτι μέχρι που άκουσε φωνές και μπήκε κι αυτός μέσα για να δει τι συμβαίνει.

Εκεί φέρεται να αντίκρισε τον 17χρονο να προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον Ανδρουλιδάκη. Ο ανήλικος φέρεται να φώναξε στον συγκατηγορούμενό του να του δώσει ένα μαξιλάρι για να κάνει τον ηλικιωμένο να σταματήσει να φωνάζει. Όπως είπε ενώπιον της Έδρας ο 22χρονος, έδωσε το μαξιλάρι στον 17χρονο, όντας σοκαρισμένος και φοβούμενος ότι ο ανήλικος θα χτυπήσει και τον ίδιο με το μαχαίρι που κρατούσε. Αξίζει να προστεθεί ακόμη ότι σύμφωνα με τον ίδιο, ο 22χρονος δεν κρατούσε μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι στην απολογία του πέρυσι τον Αύγουστο ενώπιον της ανακρίτριας, ο 17χρονος έριχνε την ευθύνη για το φονικό στον 22χρονο σήμερα συμπατριώτη του.

Το Δικαστήριο αποσύρθηκε τελικά το μεσημέρι της Τρίτης για να βγάλει απόφαση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε ότι δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση πριν φτάσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. το πόρισμα που είχε ζητηθεί αναφορικά με δακτυλοσκοπικά σημεία τα οποία είχαν εντοπιστεί στον τόπο του εγκλήματος.

Η εν λόγω εξέλιξη κρίνεται αρκετά ασυνήθιστη για τα δικαστικά χρονικά και προξένησε εντύπωση στο ακροατήριο. Η Έδρα διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση για τις 29 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται να έχουμε τα νεότερα για την υπόθεση.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

"Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, στο Ηράκλειο, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για ανθρωποκτονία.  

Ο 71χρονος είχε βρεθεί νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, στην οικία του, το μεσημέρι της 13.08.2015, ενώ στο σημείο μετέβησαν Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, μετέβησαν στην οικία του 71χρονου με σκοπό την κλοπή, περίπου τα μεσάνυχτα 12 προς 13 Αυγούστου 2015.

Κατά το χρόνο που είχαν εισέλθει στην οικία, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον 71χρονο και στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαιριού) τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καταφέρνοντάς του, με ιδιαίτερη σκληρότητα, πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορά σημεία του σώματός του.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, συνελήφθη και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας -μητέρα του 17χρονου- για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου."

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News