default-image

Κονγκό: 17 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Κόσμος
Κονγκό: 17 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν σήμερα στην Κινσάσα, την πρωτεύουσα της ΛΔ του Κονγκό, λίγο πριν ξεκινήσει μια προγραμματισμένη διαδήλωση της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Εβαρίστ Μποσάμπ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, που διευκρίνισε ότι ο απολογισμός είναι "προσωρινός", μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας "κάηκε ζωντανός". Από τους "πλιατσικολόγους", όπως τους χαρακτήρισε, σκοτώθηκαν 14.

Από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συζητήσουν την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στη ΛΔ του Κονγκό.

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και επικίνδυνη», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία επιθυμεί την επιβολή κυρώσεων παρόμοιων με εκείνες που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον σε βάρος της κυβέρνησης του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά για την καταστολή της αντιπολίτευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News