default-image

Συνελήφθη ο ύποπτος για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη

Κόσμος
Συνελήφθη ο ύποπτος για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύλληψη του 28χρονου Αφγανού Ahmad Khan Rahami, υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ, προχώρησε η αστυνομία. Η σύλληψη έγινε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο Λίντεν του Νιου Τζέρσεϊ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Τα στοιχεία του υπόπτου είχαν δημοσιευτεί νωρίτερα από τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες. Σύμφωνα με το FBI, ο 28χρονος Αφγανός Ahmad Khan Rahami είναι το πρόσωπο-κλειδί σχετικά με την εξιχνίαση των δύο συγκλονιστικών επιθέσεων που έπληξαν -ευτυχώς χωρίς θύματα- τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο δημοσιογράφος του δικτύου NBC Πίτερ Αλεξάντερ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Αχμάντ Ραχάμι μεταφέρεται σε νοσοκομείο, μετά τη σύλληψή του.

Ποιος είναι

Ο Ραχάμι είναι Αμερικανός υπήκοος αφγανικής καταγωγής, που κατοικούσε στην πόλη Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσι, πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη. Συνελήφθη στην πόλη Λίντεν, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από το Ελίζαμπεθ.

Ο δήμαρχος του Ελίζαμπεθ, Κρις Μπόλγουεϊτζ, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση.

Ο Ραχάμι είναι ο μοναδικός που έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για τις υποθέσεις αυτές, ωστόσο δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ανέφεραν ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι στις επιθέσεις εμπλέκονταν και άλλα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας μηχανισμός εξερράγη στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου προκαλώντας τον τραυματισμό 29 ανθρώπων ενώ ο δεύτερος βρέθηκε άθικτος σε απόσταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων από τον πρώτο.

Το Σάββατο, η αστυνομία είχε βρει μια δεύτερη αυτοσχέδια βόμβα, που δεν είχε εκραγεί, κοντά στον τόπο της έκρηξης στο Μανχάταν.

Όπως αυτή που πυροδοτήθηκε μερικούς δρόμους πιο κάτω, αποτελούνταν από μια χύτρα ταχύτητας, ένα κινητό τηλέφωνο, φωτάκια χριστουγεννιάτικου δένδρου, εκρηκτική ύλη και ήταν γεμάτη μεταλλικά θραύσματα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλούνταν χθες βράδυ αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας.

Νωρίτερα το Σάββατο, στο Νιού Τζέρσεϊ, μια αυτοσχέδια βόμβα είχε εκραγεί χωρίς να προκαλέσει θύματα στην πόλη Σίσαϊντ Παρκ, κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούσε ένας αγώνας δρόμου στον οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς.

Άλλες τρεις βόμβες βρέθηκαν στο σημείο αυτό, οι οποίες δεν είχαν λειτουργήσει. Η φωτογραφία που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές για τον ύποπτο βομβιστή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News