default-image

Νέα διαδρομή για τους επισκέπτες στην Κνωσό

Ηράκλειο
Νέα διαδρομή για τους επισκέπτες στην Κνωσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νέα διαδρομή διαμορφώθηκε για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, με στόχο την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του τοπίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, πρόκειται μία παράλληλη διαδρομή προς τη μεγάλη οδό, που διασφάλιζε την πρόσβαση στο ανάκτορο από τη νότια ενδοχώρα, μέσω μιας οδογέφυρας που ένωνε τις όχθες του ρέματος της «Βλυχιάς». Οι ταξιδιώτες, αφού πρώτα αναπαύονταν στο συγκρότημα «Καραβάν Σεράι» ή αλλιώς «Μινωικό Ξενώνα», διέρχονταν από την οδογέφυρα και εισέρχονταν στο ανάκτορο μέσω της υπόστυλης κλίμακας, μιας μεγαλοπρεπούς κατασκευής με σκαλοπάτια και κιονοστοιχία.

Στο πλαίσιο του έργου, τα παραπάνω μνημεία αποκαταστάθηκαν ώστε να γίνουν επισκέψιμα. Μέρος της πορείας είναι προσβάσιμο για τα άτομα με αναπηρία, ενώ κατά μήκος της έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες, καθώς και πινακίδες Braille. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα πρόσθετης πληροφόρησης μέσω QR Code για κινητές συσκευές.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Κνωσού με πρόεδρο τον κ. Νίκο Μίνω και υπό τη διεύθυνση αρχικά του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων και εν συνεχεία της ΚΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Βλαζάκη, επισκέφτηκε τον χώρο μαζί με την Προϊσταμένη της Εφορείας Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ιωάννη Αναστασάκη και το επιστημονικό και φυλακτικό προσωπικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για το έργο και το χώρο.

Αυτή η νέα διαδρομή για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, διαμορφώθηκε με το έργο «Αποκατάσταση - Ανάδειξη ανακτόρου και αρχαιολογικού χώρου Κνωσού το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News