default-image

Ιεράπετρα: Δόθηκαν θέσεις ΕΣΠΑ σε παιδικούς - βρεφονηπιακούς

Ελλάδα
Ιεράπετρα: Δόθηκαν θέσεις ΕΣΠΑ σε παιδικούς - βρεφονηπιακούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκαν και νέες θέσεις ΕΣΠΑ μετά τα αιτήματα της προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι περισσότεροι από τους γονείς που αν και είχαν καταθέσει στο προηγούμενο διάστημα πλήρη φάκελο τα παιδιά τους έμειναν έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αυτοί οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία με μια απλή αίτηση να μοριοδοτηθούν για να γίνουν τελικά δεκτά τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς, στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΚΔΑΠ της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού.

«Μας εγκρίθηκαν οι επιπλέον θέσεις ΕΣΠΑ που είχαμε ζητήσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τα παιδιά των οικογενειών που είχαν μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους παιδικούς και τα ΚΔΑΠ της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού. Στους παιδικούς σταθμούς, έχουμε αρκετές θέσεις για να εξυπηρετήσουμε όλα τα παιδιά, αλλά ο αριθμός των βρεφών που θα μπορέσουμε να πάρουμε είναι περιορισμένος», μας είπε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κ Χρύσα Χατζημαρκάκη.

«Οι γονείς που μας είχαν καταθέσει πλήρη φάκελο και δεν είχε εγκριθεί, μπορούν τώρα να έρθουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να μας κάνουν μια απλή αίτηση για να μοριοδοτηθούν και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά τους στις δομές του Δήμου Ιεράπετρας», πρόσθεσε η κ Χατζημαρκάκη.

 Για τις ανάγκες των δομών αυτών προκηρύχτηκε μέσω ΕΣΠΑ η πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός (1) ΠΕ Ψυχολόγου, ενός (1) ΤΕ Φυσικοθεραπευτή, τριών (3) ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων, δύο (2 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, ενός (1) ΠΕ Εικαστικού και ενός (1) ΠΕ Νηπιαγωγού, για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την προκήρυξη που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου η να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Παρέμβαση Βασίλη Κεγκέρογλου

«Αναγκαία και επιβεβλημένη η παράλληλη στήριξη στην ειδική αγωγή παιδιών με αυτισμό», αναφέρει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιστολή - καταγγελία με αποδέκτη τον κ Νίκο Φίλη, της μητέρας του 6χρονου Μάριου, κ. Εύης Μαλλιωτάκη, από τη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας.

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να προσληφθούν άμεσα ειδικοί βοηθοί (με εξειδίκευση στον αυτισμό) στα σχολεία, στα πλαίσια της παράλληλης στήριξης.

«Παρά τις εξαγγελίες και τις τυμπανοκρουσίες για κανονικότητα, τα προβλήματα είναι τεράστια στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μητέρα από την Ιεράπετρα Κρήτης, περιγράφει με οργή και αγανάκτηση τον Γολγοθά της, μόλις ανακάλυψε ότι ο 6χρoνος γιος της είναι αυτιστικός.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι χτύπησε όλες τις πόρτες, από τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας ως και τον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης του νησιού αλλά η απάντηση που έπαιρνε ήταν ακριβώς η ίδια: «είναι θέμα Υπουργείου».

Δεν γίνεται από την μια, όπως αναφέρει, με συνεντεύξεις και τυμπανοκρουσίες για κανονικότητα να ξεκινά η σχολική χρονιά και από την άλλη η πραγματικότητα να απέχει παρασάγγας από τις εξαγγελίες, αφού μόνο για την Κρήτη τα κενά ειδικής αγωγής είναι περίπου 450», αναφέρει ο κ Κεγκέρογλου στην ερώτηση του προς τον κ. Φίλη.

«Ο μικρός Μάριος, παρά το κατοχυρωμένο δικαίωμα του στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να φοιτήσει, χωρίς να έχει την παράλληλη στήριξη με μια νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής σε μια τάξη με 24 νήπια.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αντί να τους δίνεται η μέγιστη δυνατή στήριξη από την Πολιτεία για να ενταχθούν στη σχολική πραγματικότητα, και όπως είναι γνωστό σ' αυτές τις περιπτώσεις, ζωτική σημασία έχει η πρώιμη παρέμβαση για την εξέλιξη του παιδιού, στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα της παράλληλης στήριξης», προσθέτει ο κ. Κεγκέρογλου, ερωτώντας τέλος τον υπουργό Παιδείας αν σκοπεύει να αναθεωρήσει τις λαθεμένες επιλογές του , αλλά και σε ποιές άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσληψη ειδικών βοηθών (με εξειδίκευση στον αυτισμό) στα σχολεία, στα πλαίσια της παράλληλης στήριξης.

Η συζήτηση της παραπάνω επίκαιρης ερώτησης αναμένεται την προσεχή Πέμπτη 22/09/2016 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News