Ειδήσεις

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Σηκώθηκε ελικόπτερο για φωτιά σε δύσβατη περιοχή

Ρέθυμμνο :Η φωτιά εκδηλώθηκε στον Σωματά, επιχειρούν ελικόπτερα με 11 οχήματα, 24 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα βυτιοφόρο όχημα.

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο Ρέθυμνο έχει σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης  αναγκάζοντας ακόμη να σηκωθεί και ελικόπτερο για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.45 το μεσημέρι της Δευτέρας σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Σωματά του δήμου Ρεθύμνου και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα με 14 άνδρες αλλά και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ωστόσο λόγω του ότι η προσέγγιση στο σημείο είναι δύσκολη και εξαπλώθηκε τάχιστα, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομη και άλλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα από τις 2.30 το μεσημέρι επιχειρούν 11 οχήματα με 24 πυροσβέστες από δύο νομούς Ρεθύμνου και Χανίων (δύο κλιμάκια είναι από Βρύσες και τον πρώτο πυροσβεστικό σταθμό Χανίων), δύο ομάδες πεζοπόρου, ένα βυτιοφόρο όχημα από το δήμο Ρεθύμνου και φυσικά το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Ενώ στις 3 το μεσημέρι σηκώθηκε και δεύτερο ελικόπτερο από το Ηράκλειο.

Ωστόσο η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε σημείο που δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα και για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η βοήθεια και από αέρος με τη συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου αλλά και από ξηράς με τη βοήθεια πεζοπόρου τμήματος.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια