default-image

Σηκώθηκε ελικόπτερο για φωτιά σε δύσβατη περιοχή

Κρήτη
Σηκώθηκε ελικόπτερο για φωτιά σε δύσβατη περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο Ρέθυμνο έχει σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης  αναγκάζοντας ακόμη να σηκωθεί και ελικόπτερο για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.45 το μεσημέρι της Δευτέρας σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Σωματά του δήμου Ρεθύμνου και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα με 14 άνδρες αλλά και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ωστόσο λόγω του ότι η προσέγγιση στο σημείο είναι δύσκολη και εξαπλώθηκε τάχιστα, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομη και άλλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα από τις 2.30 το μεσημέρι επιχειρούν 11 οχήματα με 24 πυροσβέστες από δύο νομούς Ρεθύμνου και Χανίων (δύο κλιμάκια είναι από Βρύσες και τον πρώτο πυροσβεστικό σταθμό Χανίων), δύο ομάδες πεζοπόρου, ένα βυτιοφόρο όχημα από το δήμο Ρεθύμνου και φυσικά το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Ενώ στις 3 το μεσημέρι σηκώθηκε και δεύτερο ελικόπτερο από το Ηράκλειο.

Ωστόσο η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε σημείο που δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα και για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η βοήθεια και από αέρος με τη συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου αλλά και από ξηράς με τη βοήθεια πεζοπόρου τμήματος.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News