Ειδήσεις

Το "θαύμα" έγινε για το κωφό αγόρι, μαζεύτηκαν τα χρήματα

Τα 20.000 ευρώ για αγορά και τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος στο κωφό παιδί συγκεντρώθηκαν, χάρη στη μεγάλη συναυλία αγάπη στο Κηποθέατρο

Η ανταπόκριση του κόσμου, μέσα από το neakriti.gr που πρώτο ανέδειξε το θέμα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η αγάπη για ένα παιδί που γεννήθηκε δίχως ακοή, αν και άγνωστο στους περισσότερους αποδείχτηκε εμπράκτως από μικρούς αλλά και μεγάλους, ενώ το σύνθημα που είχε δοθεί "Βοήθησε κι εσύ ένα παιδί να ακούσει τη φωνή της μαμάς του", πλέον θα γίνει πραγματικότητα και το 5χρονο αγοράκι θα αποκτήσει την ακοή του.

Το μεγάλο ποσό των 20.000 ευρώ που απαιτούνταν για την αγορά και τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος στο ανασφάλιστο και άπορο κωφό παιδί συγκεντρώθηκε αφού ο κόσμος πλημμύρισε με την παρουσία του το Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" για τη μεγάλη συναυλία αγάπης που είχε ως κύριο σκοπό της να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΦΟ ΑΓΟΡΙ

"Υπήρχε πολύ  μεγάλη  αγωνία, αλλά ευτυχώς δικαιωθήκαμε ο κόσμος ανταποκρίθηκε αναγνωρίζοντας παράλληλα και τη δράση του κοινωνικού ιατρείου Αλληλεγγύης. Η συμμετοχή του κόσμου όλο αυτό το διάστημα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό. Καταφέραμε και συγκεντρώσαμε όλο το ποσό και με την βοήθεια κουπονιών.

Μέσα μας βαθιά γνωρίζαμε ότι ο κόσμος δε θα μας προδώσει σε αυτό το εγχείρημα και θα αποδείξει για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της ψυχής τους, όμως αυτό που συνέβη την Παρασκευή, δεν περιγράφεται", τονίζει στο neakriti.gr η γραμματέας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Λιάνα Μαυρομάτη.

Ενώ δεν έλειψαν και στιγμές που καθήλωσαν τους διοργανωτές. Αυτό μάλιστα που συγκίνησε ήταν όταν ένα κοριτσάκι παρέδωσε στους διοργανωτές τις οικονομίες της, ότι χρήματα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει στον κουμπαρά της προκειμένου να βοηθήσει το μικρό αγόρι. Και μάλιστα το κορίτσι βρίσκεται σχετικά στην ίδια θέση με το 5χρονο καθώς όπως αναφέρει η μητέρα του σε ανάρτηση της στο facebook έχει τοποθετηθεί και στο παιδί της ανάλογο εμφύτευμα.

Επίσης αν και ήταν γνωστό ότι στη συναυλία για τα παιδιά δεν υπήρχε είσοδος, ωστόσο αρκετοί γονείς ζητούσαν να πληρώσουν σχετικό αντίτιμο για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο το 5χρονο.

Για την  ιστορία του αγοριού που συγκίνησε  από την πρώτη στιγμή του Κρητικούς το ραντεβού είχε δοθεί την περασμένη Παρασκευή στο κηποθέατρο με διοργανωτή το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου, την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας "ΑΤΑΧΤΟΙ",  της πρωτοβουλίας "Ο Τοίχος της Καλοσύνης Ηρακλείου", και την αφιλοκερδή συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών.

«Ο σκοπός επιτεύχθηκε, και αυτό γιατί συνεργαστήκαμε όλοι οι φορείς για έναν κοινό στόχο  την ταχύτερη συλλογή του ποσού για την αγορά του πολυπόθητου κοχλιακού εμφυτεύματος, έχοντας πάντα την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει το παιδάκι να ακούσει τη φωνή της μαμάς του για 1η φορά. Και τα καταφέραμε . Πλέον από εδώ και στο εξής οι γονείς θα πάρουν τα χρήματα και τον πρώτο λόγο θα έχουν οι γιατροί του Ηρακλείου για την επέμβαση και τοποθέτηση του μηχανήματος στο αγοράκι» προσθέτει συγκινημένη η κ. Μαυρομάτη.

Στη συναυλία συμμετείχαν: Το μουσικό σχήμα "Κρήτες", με τους Νεκτάριο Λουκογεωργάκη (λύρα, τραγούδι), Κωστή Ζαχαράκη (λαούτο, τραγούδι), Αντώνη Καράτζη (μαντολίνο, τραγούδι, μουσική-στίχος), Μιχάλη Ιατράκη (πνευστά, κρουστά, τραγούδι) και Μπολάκης Θωμά (κιθάρα,) οι μουσικοί Γιάννης Τσιλογιάννης (κιθάρα, τραγούδι), Γιώργος Κουρούπης (βιολί) και Μαρία Ιερωνυμάκη (τραγούδι), ο Λαογραφικός Όμιλος "Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης" και οι μουσικοί Σταύρος Κωνσταντινομανολάκης και Ερμής Γιάννης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια