Ειδήσεις

Σακίδιο με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Νιου Τζέρσεϊ

Τρόμος στο Νιου Τζέρσεϊ. Εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής μέσα σε ένα σακίδιο που ήταν τοποθετημένο σε κάδο απορριμμάτων κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό και σε ένα μπαρ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής πόλης Ελίζαμπεθ,νότια του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Κρις Μπόλγουεϊτζ διευκρίνισε ότι το σακίδιο εντοπίστηκε από δύο άνδρες που είδαν "καλώδια και έναν σωλήνα" και ειδοποίησαν τις αρχές.

Ένα ρομπότ - πυροτεχνουργός χρησιμοποιήθηκε για να κόψει ένα καλώδιο ώστε να απενεργοποιήσει έναν από τους πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς που υπήρχαν μέσα στο σακίδιο.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την έκρηξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων η βομβιστική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο Μανχάταν όπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Κατά την εξέταση του σακιδίου, πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί έπεσαν από αυτόν. Αφού αποκλείστηκε η περιοχή το ρομπότ-πυροτεχνουργός χρησιμοποιήθηκε για να κόψει ένα καλώδιο και να απενεργοποιήσει τον μηχανισμό, αλλά κατά λάθος σημειώθηκε έκρηξη, είπε ο δήμαρχος.

"Μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν και οι πέντε μηχανισμοί εκρήγνυνταν ταυτόχρονα, πόσες ανθρώπινες απώλειες θα θρηνούσαμε", δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο Κρις Μπόλγουεϊτζ είπε ότι δεν είναι σαφές αν το Ελίζαμπεθ, μια πόλη σχεδόν 130.000 κατοίκων, που βρίσκεται 24 χλμ. νοτιοδυτικά του Μανχάταν, θα μπορούσε να αποτελεί ειδικά στόχο επίθεσης ή αν το σακίδιο αφέθηκε εκεί ώστε ο δράστης να διαφύγει της προσοχής των ερευνητών.

Σχόλια