Ειδήσεις

'Ηλιος και ζέστη σήμερα, βροχές από αύριο

Το σκηνικό στο νησί κάθε άλλο παρά φθινοπωρινό μοιάζει με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο ενώ από αύριο αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες επικρατούν στο νησί αυτές τις ημέρες, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός έχει δείξει άγριες διαθέσεις και κυρίως σστη Δυτική Ελλάδα από όπου και ξεκίνησε η μεταβολή του καιρού για την οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αλλά και τη Ζάκυνθο όπου τη "χτύπησε" ανεμοστρόβιλος.

Το σκηνικό και σήμερα Δευτέρα στο νησί κάθε άλλο παρά φθινοπωρινό μοιάζει με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές να χτυπά κόκκινο όπως για παράδειγμα στο Ρέθυμνο όπου η πιο υψηλή θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς κελσίου, στα Χανιά τους 33, στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο τους 31 βαθμούς.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σταδιακά όσο οι μέρες περνούν ο υδράργυρος θα πέφτε ενώ ασθενείς τοπικές βροχές μαζί με  συννεφιά είναι  τα κύρια χαρακτηριστικά που θα πρωταγωνιστήσουν τις επόμενες ημέρες.

Αν και οι αγρότες περιμένουν πως και πώς να έρθουν τα πρωτοβρόχια , σύμφωνα και με το meteo.gr βροχές μικρής έκτασης αναμένονται να εκδηλωθούν σε κάποιες περιοχές του νησιού μας κυρίως στα Ανατολικά του νησιού μας, όπως για παράδειγμα στην Ελούντα, τη Νεάπολη, την Ιεράπετρα και τη Σητεία Λασιθίου, τα Ανώγεια αλλά και το Σπήλι Ρεθύμνου.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με έντονα ωστόσο διαστήματα συννεφιάς.

Διαβάστε αναλυτικά τις προβλέψεις για τις επόμενες ώρες στα τέσσερα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Κρήτης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 20/9, προβλέπεται ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Tις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

ΧΑΝΙΑ

Συννεφιά προβλέπεται για τα Χανιά σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με σποραδική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Συννεφιά προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 30 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Για αύριο Τρίτη 20/9, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για τον Άγιο Νικόλαος σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Ενώ αύριο αναμένονται να εκδηλωθούν μικρής έκτασης βροχές κυρίως στην Ελούντα, τη Σητεία , την Ιεράπετρα και τη Νεάπολη.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια