default-image

Ο Β.Μπρακατσούλας στο Ράδιο 9,84 για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Κρήτη
Ο Β.Μπρακατσούλας στο Ράδιο 9,84 για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, 73 χρόνια μετά που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Βιάννου, η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, ο Σύλλογος Βιαννιτών Αττικής "Ο Διαβάτης" και ο Σύλλογος Βιαννιτών Ηρακλείου "Ο Πατούχας".

Σήμερα Δευτέρα, στις 7:30 το απόγευμα, θα ακολουθήσει εκδήλωση μνήμης και διεκδίκησης στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο "Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και η θυσία της Ελλάδας απαιτούν Δικαιοσύνη".

Ομιλητές αυτής είναι οι: Βασίλης Μπρακατσούλας, δικηγόρος-πρώην βουλευτής, μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Ελένη Σαββάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Παπαδάκης, δημοσιογράφος-ιστορικός ερευνητής, και εκπρόσωπος της Ομάδας "ΑΚ Distomo" από το Αμβούργο.

Παρεμβαίνουν δήμαρχοι μαρτυρικών Δήμων, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και εκπρόσωποι ενώσεων θυμάτων. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από τον Βασίλη Σκουλά και το συγκρότημά του και με είσοδο ελεύθερη.

Το παρών θα δώσει και ομάδα νέων από τη Γερμανία που αγωνίζονται στη χώρα για το δίκαιο Ελληνικό αίτημα , σύμφωνα με το μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών Βασίλη Μπρακατσούλα στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News