default-image

Η ερώτηση του neakriti.gr στον Κυριάκο Μητσοτάκη (video)

Κρήτη
Η ερώτηση του neakriti.gr στον Κυριάκο Μητσοτάκη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το neakriti.gr και η Κρήτη TV δια στόματος Γιώργου Σαχίνη, βρέθηκε στην 81η ΔΕΘ και έκανε την ερώτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε την ερώτηση και την απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο παρακάτω βίντεο.

Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για την εμφάνιση ενός τμήματος της οικονομικής ελίτ της χώρας; Τριάντα χρόνια όλοι γνώριζαν στην Ελλάδα, τις συζητήσεις περί διαπλοκής και ότι αρκετοί πολιτικοί στέκονταν "κλαρίνο" μπροστά τους, μετά τις καταθέσεις τους στην Εξεταστική της Βουλής και τα χτυπήματα πλειοδοσίας στο διαγωνισμό, που έχετε πει ότι είναι  αντισυνταγματικός, οι ίδιοι τον κατήγγειλαν αλλά έχετε μία γνώμη γι' αυτό το τμήμα, μήπως τελικά ευθύνεται για την κρίση της χώρας και το γεγονός ότι οι πολιτικοί σε αυτό το τμήμα δίνατε διαπιστευτήρια;

Απάντηση: «Η πραγματικότητα είναι ότι ένα μέρος της επιχειρηματικής τάξης της χώρας, βολεύτηκε με αυτό το μοντέλο αυτού του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού ήρθε πολύ κοντά στην εξουσία και με αυτό τον τρόπο ενδιαφέρθηκε για τα προσωπικά της συμφέροντα και όχι της κοινωνίας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Το έχω τονίσει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε με σαφήνεια τους ρόλους μας. Ο ρόλος μας είναι να δημιουργηθούμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον επιχειρηματικής δράσης, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, περιορισμένη γραφειοκρατία, εικόνα μιας χώρας που να θέλει να προσεγγίσει επενδύσεις. Να προστατεύουμε τις ανεξάρτητες αρχές, όπως την Αρχή Ανταγωνισμού. Η δουλειά των επιχειρηματιών είναι επενδύουν στη χώρα τους, να προωθούν και τα συμφέροντα των εργαζομένων τους, διότι αυτός ο διαχωρισμός κακών εργοδοτών και καλών εργαζομένων είναι πολύ ξεπερασμένο. Θέλω οι επιχειρήσεις να έχουν κοινωνική δράση, να επιστρέφουν ένα κοινωνικό μέρισμα στην ίδια την ελληνική κοινωνία και βέβαια πάνω απ' όλα να επενδύουν στη χώρα τους. Δεν είναι η ώρα της αποχώρησης, αλλά της επιστροφής και πρέπει να πείσουμε γι' αυτό τους επενδυτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News