Ειδήσεις

100 στρέμμ. δάσους έγιναν στάχτη στον Άγιο Μάμα Μυλοποτάμου

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι Πυροσβέστες τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Μάμα Μυλοποτάμου.

Εκατό στρέμματα δασικής έκτασης άφησε πίσω της στάχτη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Μάμα Μυλοποτάμου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά περίπου στις 8:15 το βράδυ του Σαββάτου. Στο σημείο θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας 2 οχήματα με 4 άνδρες.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε φωτιά στον Άγιο Μάμα

Χρονικό

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης από το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ξέσπασε φωτιά στον Άγιο Μάμα Μυλοποτάμου.

Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει ριχτεί μεγάλη δύναμη των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου. Αναλυτικά στην περιοχή επιχειρούν 8 οχήματα με 19 άνδρες της Πυροσβεστικής, δύο πεζοπόρα τμήματα, ένα όχημα του Δήμου ενώ το έργο των ανδρών συνδράμει και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση όμως βρίσκεται στα ορεινά του Μυλοποτάμου σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή. Ο παράγοντας δυσχεραίνει αρκετά την κατάσβεση.

Σχόλια