Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ευγενίου

Στο Ηράκλειο έφτασε από την Αθήνα λίγο μετά τις 9 το βράδυ το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου.

Στο Ηράκλειο έφτασε από την Αθήνα λίγο μετά τις 9 το βράδυ το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης εκοιμήθη το βράδυ, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη και ενώ βρισκόταν εν πτήσει από το Ηράκλειο για την Αθήνα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ - ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr σκοπός της επίσκεψης του Μητροπολίτη Ευγένιου στην πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένες εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, έπειτα από ενοχλήσεις που ένιωθε τις τελευταίες ημέρες, συνδυάζοντας την επίσκεψη με την εκδίκαση την Παρασκευή  στο ΣτΕ της προσφυγής κατά της επένδυσης στο Τοπλού. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ωστόσο λιποθύμησε και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΟ 1994

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου όπως αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης που συγκλήθηκε προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της εξόδιου Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος.

Εικόνες: Έλλη Κοκάλη

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια