default-image

Το «αόρατο» μονοπάτι στην εθνική… που σώζει τα παιδιά!

Κρήτη
Το «αόρατο» μονοπάτι στην εθνική… που σώζει τα παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας δρόμος που σχεδόν καθημερινά γίνεται πέρασμα για δεκάδες παιδιά, αποτρέποντάς τα έτσι από το να εμπλακούν με την κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης.

Περνώντας κανείς από τον οδό Ορακίων στην Ν. Αλικαρνασσό ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, δύσκολα μπορεί να παρατηρήσει το μικρό στενό μονοπάτι που είναι κρυμμένο ανάμεσα σε χόρτα και δέντρα.

Όμως, αποτελεί σωτήριο πέρασμα ειδικά για τους μικρούς μαθητές οι οποίοι μένουν από την απέναντι πλευρά της εθνικής οδού. Έτσι γλιτώνουν κάθε μέρα πριν και μετά το σχολείο, μια διαδρομή με τα πόδια σε ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά κυρίως έναν δρόμο με έντονη κίνηση αφού είναι σημείο κατεύθυνσης προς τις εξόδους του ΒΟΑΚ.

Το ύψος του υπόγειου μονοπατιού δεν ξεπερνάει σε καμία περίπτωση τα 2 μέτρα ενώ το πλάτος υπολογίζεται στο 1 με 1.5 μέτρο. Έτσι αν κάποιος μπει από την μία πλευρά και συναντήσει «κόσμο» θα πρέπει να κάνει αναγκαστικά πίσω. Παρά όμως το μικρό του μέγεθος, λύνει τα χέρια γονιών και μαθητών, με ένα τρόπο που ιντριγκάρει με τον καλή έννοια του όρου τα παιδιά, να επιλέξουν αυτό και όχι τον κεντρικό δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, η διάβαση αυτή αποτελεί «κλειδί» σε ώρες που το σχολείο κλείνει για την εξασφάλιση μιας πιο ασφαλούς καθημερινότητας.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News