Ειδήσεις

Σειρά στοχευμένων δράσεων ανακοίνωσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης

Μια σειρά στοχευμένων δράσεων στη βάση υλοποίησης του προγραμματισμού που στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών για τους πολίτες ανακοίνωσε σήμερα η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ αυτή την εβδομάδα: παρελήφθησαν δύο αυτοκίνητα που απεστάλησαν από το υπουργείο Υγείας (επίκειται η αποστολή ενός τρίτου) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, έπειτα από την ενδεδειγμένη διαμόρφωσή τους, για τις ανάγκες μεταφοράς δειγμάτων αίματος από τα Κ.Υ. προς τα Νοσοκομεία. Η δράση στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων από την αποφυγή ανάθεσης της μεταφοράς σε ιδιωτική εταιρεία.

Επίσης, από την Δευτέρα 12 /9/2016 ξεκίνησε η εκπαίδευση τριών νοσηλευτών του Γ.Ν. Χανιών στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του ΠΑ.Γ.ΝΗ, προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη και ειδική τεχνογνωσία για τη στελέχωση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου που θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο νοσοκομείο Χανίων τον προσεχή Οκτώβριο.

Η λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στα Χανιά αποτελεί μια συνέργεια των δύο νοσοκομείων που έρχεται να δώσει λύση στην ταλαιπωρία των πολιτών που αναγκάζονταν να μετακινηθούν στο Ηράκλειο για να κάνουν στεφανιογραφία.

Ακόμη, σύμφωνα με την ΥΠΕ, την Δευτέρα 12/9/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση - ενημέρωση στο χώρο που παραχωρήθηκε για τη στέγαση των υπηρεσιών του πρόγραμματος της Κατ' οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών ασθενών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υποδιοικήτρια 7ης Υ.Π.Ε. Ελένη Γιακουμάκη, ο επιστημονικά υπεύθυνος, ιατρός, Βαμβακάς Λάμπρος, η υπεύθυνη νοσηλευτικής λειτουργίας του προγράμματος, διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ, Τζηλέπη Πηνελόπη, καθώς και οι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα. Στη συνάντηση εξετάστηκαν οργανωτικά θέματα, ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι αναλυτικά για το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους που οργανώθηκε από τη διεύθυνση προγραμματισμού της 7ης Υ.Π.Ε. και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα.

«Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Κατ' Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα παροχής υψηλού επιπέδου νοσηλευτικών υπηρεσιών, που πιλοτικά θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην αστική περιοχή του Ηρακλείου, τον προσεχή Οκτώβριο και αποτελεί συνέργεια της 7ης υγειονομικής περιφέρειας του ΠΑ.Γ.Ν.Η και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου» αναφέρει η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Σχόλια