Ειδήσεις

Την Κυριακή η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ευγένιου

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας,  θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου όπως αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης που συγκλήθηκε προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της εξόδιου Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Όπως αποφασίστηκε το πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας φέρει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και τον επικήδειο στην διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας θα εκφωνήσει ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος. Επίσης από το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου έως και το πρωί της ερχόμενης  Κυριακής θα ψαλούν Αρχιερατικά Συλλείτουργα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΟ 1994

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στο Ραδιο 9,84 και το Γιώργο Σαχίνη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος θέση τοποτηρητή στη χηρεύουσα Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, που είναι από όμορη Μητρόπολη αλλά και για να διευθετήσει τα διαδικαστικά της κηδείας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια