Ειδήσεις

Θλίψη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη

Σε συλλυπητήρια  μηνύματα προβαίνουν οι φορείς της Κρήτης αναφορικά με την εκδημία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και  Σητείας Ευγενίου.

Το συλληπητήριο μήνυμα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανόλη Κεφαλογιάννη

"Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερατύτνης και Σητείας Κυρού Ευγένιου. Ένας Ευγενής και χαρισματικός Ιεράρχης της εκκλησίας της Κρήτης έφυγε. Οι προσευχές του και η ευγενική του μορφή θα μας συνοδεύουν πάντοτε. Αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον σεπτό Ιεράρχη υποβάλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ιερά Επαρχιακή σύνοδο της εκκλησίας Κρήτης, στο ορφανεμένο ποίμνιο του και τους οικείους του".

Δήλωση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, για την Κοίμηση του μητροπολίτη Ευγένιου

«Η αδόκητη και πρόωρη απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση σε όλη την Κρήτη. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ευγένιος, υπήρξε ένας ευγενής και χαρισματικός Ιεράρχης, με σημαντικές σπουδές και σπουδαίο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Ως Μητροπολίτης, διακρίθηκε ιδιαίτερα για το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο του, ενώ κύριο μέλημά του υπήρξε η κατήχηση της νεολαίας μας. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην τοπική Εκκλησία, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Κρήτης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στο ποίμνιο και τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και στους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Συγκίνηση και θλίψη προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου. Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά και ευρύτερα της Κρήτης έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε άριστα προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα που υλοποιούσε  η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του

Δήλωση δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου Π.Ε.Δ Βασίλη Λαμπρινού  

«O αδόκητος θάνατος του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου, προκαλεί σε όλη την Κρήτη θλίψη και συγκίνηση.Ο μακαριστός Ιεράρχης, προσέφερε σημαντικό εκκλησιαστικό έργο. Με την πολυσχιδή προσφορά του στην κοινωνία, στους δοκιμαζόμενους πολίτες, συνέβαλε στην πρόοδο της Μητροπόλεώς του, και στην ανακούφιση από τα πολυμέτωπα δεινά των καιρών μας.Θα κατέχει πάντα ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη».

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ιεράπετρας

«Με βαθιά συγκίνηση πληροφορήθηκα την εκδημία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, Κυρού Ευγενίου. Η Εκκλησία μας, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας αλλά και ευρύτερα η Κρήτη έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο. Είναι γεγονός ότι η ζωή και η πολυσχιδής δράση του  Μακαριστού Ευγενίου σφραγίστηκαν από το πνεύμα της προσφοράς προς την Εκκλησία και το σπουδαίο ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό του έργο. Παρών πάντα στα μείζονα προβλήματα της Ιεράπετρας, ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας υποδειγματικός ποιμενάρχης που πάντα στήριζε την κοινωνία μας και τους ανθρώπους της Ιεράπετρας.Για την Κοίμηση του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του» αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δήλωση δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την Κοίμηση ενός αξιοσέβαστου Ιεράρχη της εκκλησίας της Κρήτης, με τον οποίο μας συνέδεαν και φιλικοί δεσμοί, του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου. Ενός φωτισμένου Ποιμενάρχη, με σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, τεράστια προσφορά στον συνάνθρωπο και τον τόπο μας, με τον οποίο είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε στο Δήμο Μαλεβιζίου.Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και εμού προσωπικώς, στην εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη

«Τα θερμά μου συλληπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Θλίψη προκαλεί σε όλη την κοινωνία της Κρήτης και στη χριστιανική κοινότητα το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που με την παρουσία του και το έργο του πρόσφερε στήριγμα και βάλσαμο ψυχής σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους.    

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη!

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου.

Η απώλειά του βυθίζει το νησί μας στο πένθος, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στην ψυχή μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό Του έργο, το οποίο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε στους συνανθρώπους μας που το είχαν τόσο ανάγκη.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».  

Συλλυπητήριο Συλλόγου Τριτέκνων νομού Λασιθίου

«To διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Τριτέκνων νομού Λασιθίου, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου.

Στη μνήμη των μελών μας θα μείνει ως ένας Μητροπολίτης με κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και παράλληλα αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των νέων του ποιμνίου του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία».

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και σΑντορίνης

«Με βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπητός μας Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, τελείωσε τον αγώνα του Προσευχόμαστε για καλό παράδεισο.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών

Κρήτης και Σαντορίνης».

Συλλυπητήριο δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού  

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση η Κρήτη πληροφορήθηκε σήμερα την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κυρού Ευγενίου, ενός ποιμενάρχη που ανέπτυξε όπως είναι γνωστό,  μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, με γνώμονα πάντα την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ο ταπεινός αυτός «εργάτης της εκκλησίας» στην σύντομη ζωή του, ανέπτυξε μια σημαντική εκκλησιαστική και κοινωνική δράση, ενισχύοντας τις δομές εκείνες (Ερυθρός Σταυρός, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α) που παρέχουν στήριξη σε «χαλεπούς καιρούς» , στους πολίτες του νομού, ενώ με την πατρική  αγάπη και στοργή του, περιέβαλλε τους νέους με την κατήχηση και την έκδοση του εξαίρετου περιοδικού «Άγκυρα Ελπίδος-Νεανικά Αγκυροβολήματα»!

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στον Σεπτό Ιεράρχη, εκφράζω τα θερμά συλληπητήρια μου στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στο ποίμνιο και στους οικείους του.

Σχόλια