Ειδήσεις

Μειώνονται οι λαϊκές αγορές από έξι σε τρεις

Στη Λότζια λένε πως έχουν δεχτεί πολλά παράπονα, θεωρούν πως οι λαϊκές που λειτουργούν σήμερα είναι πολλές και δρομολογούν “μαχαίρι” 50%,

Μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα των Ηρακλειωτών είναι προ των πυλών, αφού στόχος της Λότζιας, αν και δεν παραγνωρίζουν τις δυσκολίες αλλά και τις αντιδράσεις, είναι να μειωθούν οι λαϊκές αγορές που λειτουργούν σήμερα ανά την πόλη.

Στο Δήμο θέλουν να δρομολογήσουν "μαχαίρι" 50%, στοχεύοντας στη μείωση των λαϊκών αγορών από 6 που είναι σήμερα στις 3. Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι της χθεσινής σύσκεψης στην Παλιά Λαχαναγορά, για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, και κατέγραψε ήδη, με το... "καλημέρα", ισχυρές αντιδράσεις, που προμηνύουν πως δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση η εφαρμογή του σχεδιασμού που έχουν στα σκαριά στο Δήμο.

Η δημοτική Αρχή θεωρεί από την πλευρά της πως οι 6 λαϊκές που λειτουργούν σήμερα είναι πολλές. Πως επιβαρύνουν την πόλη και προκαλούν μεγάλη όχληση, για την οποία έχει γίνει αποδέκτης μέσα από πολλά παράπονα πολιτών ο Δήμος... Χώρια βεβαίως το μεγάλο "πονοκέφαλο" της εκ περιτροπής αλλαγής χωροθέτησης που πρέπει να γίνεται, καθώς δεν μπορεί μια λαϊκή αγορά να μένει στο ίδιο σημείο σταθερά για πολλά χρόνια!

Έτσι, στη Λότζια και συγκεκριμένα ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου, αρμόδιος για την αδειοδότηση, παρακολούθηση και ρύθμιση εμπορικών δραστηριοτήτων και λαϊκών αγορών Μαρίνος Παττακός κατέληξε στην πρόταση του περιορισμού του αριθμού των λαϊκών αγορών κατά το ήμισυ, την οποία και αποκάλυψε στην απογευματινή σύσκεψη στη παλιά λαχαναγορά.

Ο κ. Παττακός ανέφερε πως η ιδέα, η σκέψη για τη μείωση των λαϊκών αγορών προέκυψε μετά από πολλά παράπονα πολιτών και περίοικων στους δρόμους που φιλοξενούν αγορές.

«Έχουμε δεχτεί πολλά παράπονα. Υπάρχει όχληση σε πολύ κόσμο. Το Ηράκλειο, μάλιστα, είναι η μοναδική πόλη που έχει λαϊκή 6 μέρες την εβδομάδα. Υπάρχει λοιπόν η σκέψη αυτή, ο προσανατολισμός, να μειώσουμε τον αριθμό των λαϊκών ακόμα και στις μισές. Αλλά μιλάμε για σκέψεις αυτή τη στιγμή και επουδενί όχι για οριστική, τελεσίδικη απόφαση. Θα γίνει διαβούλευση, διάλογος. Περιμένουμε και τις γραπτές, αναλυτικές προτάσεις των εμπλεκομένων και μετά θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις», ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου.

Από την πλευρά τους, σε ήρεμους αλλά ξεκάθαρους τόνους οι εκπρόσωποι παραγωγών και εμπόρων τάχθηκαν κατηγορηματικά εναντίον της πρότασης για τη μείωση των λαϊκών αγορών, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν και εγγράφως προς το Δήμο.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια