default-image

Μάχη με τα μπουκάλια για τα χελωνάκια στο Γιόφυρο! (photos)

Κρήτη
Μάχη με τα μπουκάλια για τα χελωνάκια στο Γιόφυρο! (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χελώνες εν δράσει στο Γιόφυρο, με τα μικρά γλυκά αναψιδωτά να δίνουν καθημερινά άνιση μάχη με την ανθρώπινη ηλιθιότητα για να επιβιώσουν.

Κάποιες από τις εικόνες των μικρών θυμίζουν ντοκιμαντέρ από το Αμερικάνικο δίκτυο National Geographic, ενώ αν κοιτάξει κάποιος με μεγαλύτερη προσοχή θα εστιάσει στις ελληνικές κακές συνήθειες…

Δεκάδες μπουκάλια και σκουπίδια κάθε λογής, βρίσκονται ακριβώς δίπλα τους μέσα στα νερά του Γιόφυρου στο Ηράκλειο, εμποδίζοντας τα να κινηθούν ελεύθερα αλλά και ταυτόχρονα δηλητηριάζοντας το υδάτινο σπίτι τους.

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ανθρώπινη αναλγησία απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα την απουσία διαδικασιών για την προστασία αυτών των σημείων ζωικής σπανιότητας.

Γιατί φυσικά, οι μικρές χελώνες δεν βρέθηκαν ξαφνικά σήμερα στο Γιόφυρο. Όπως λένε άνθρωποι που μίλησαν στο neakriti.gr, είναι εκεί αρκετό καιρό και θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν σκύψει πάνω από το πρόβλημα της μόλυνσης της περιοχής. Η' τέλος πάντων να τις μεταφέρουν σε άλλο σημείο, αν αυτό είναι βιολογικά εφικτό.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News