Ειδήσεις

Υποδεχτείτε το emoji που φοράει... μαντίλα!

Στη δημοφιλή οικογένεια των Emoji, έρχεται να προστεθεί ένα νέο, ένα emoji που θα απεικονίζει μια γυναίακα με μαντίλα!

Στη δημοφιλή οικογένεια των Emoji, έρχεται να προστεθεί ένα νέο, ένα emoji που θα απεικονίζει μια γυναίακα με μαντίλα!

Αυτή είναι η πρόταση μίας 15χρονης Γερμανίδας με καταγωγή από την Σαουδική Αραβία. προς της εταιρεία Unicode Consortium, που δημιουργεί τις δημοφιλείς «φατσούλες».

Η βερολινέζα Ράγουφ Αλχουμεντί δήλωσε ότι η ιδέα ξεκίνησε όταν συμφώνησε με τους φίλους της, με τους οποίους μιλάει στο Whatsapp, αντί για φωτογραφίες τους να βάλουν έναν από τους emoji χαρακτήρες. Τότε, όπως είπε, διαπίστωσε ότι καμία από τις φατσούλες δεν την αντιπροσώπευε, καθώς δεν υπήρχε κανένας γυναικείος χαρακτήρας με μαντίλα.

Ύστερα από έρευνα διαπίστωσε ότι ο καθένας μπορεί να υποβάλει προτάσεις για τη δημιουργία νέων χαρακτήρων emoji. Έτσι έστειλε την ιδέας της στην εταιρεία, η οποία ανταποκρίθηκε βοηθώντας της να υλοποιήσει τα αντίστοιχα σχέδια για να τα εξετάσει επισήμως.

«Αυτήν την εποχή και σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση», δήλωσε η 15χρονη μιλώντας στο ΒΒC. «Υπάρχουν τόσες πολλές μουσουλμάνες στον κόσμο που φοράνε μαντίλα. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο… αλλά είναι διαφορετικό όταν μπορείς να δεις τον εαυτό σου στα πληκτρολόγια όλου του κόσμου. Ένοιωσα την εμπειρία αυτή και θέλω να πω ότι είναι πολύ μεγάλη», προσέθεσε.

 «Συμφωνούμε με την Unicode για τη διαφοροποίηση των emojis τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει τώρα. Σε κάποιο ποσοστό θα πρέπει να εκπροσωπείται και η διαφορετικότητα», έγραψε στην επιστολή που απέστειλε στην εταιρεία η μικρή γερμανίδα.

Τα Emoji είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη «γλώσσα» στον κόσμο. Υπήρξαν πολλές προτάσεις προς την Unicode για να δημιουργήσει χαρακτήρες με μεγαλύτερη ποικιλομορφία, καθώς και να παρουσιάσει τις γυναικείες φιγούρες και με άλλους τρόπους εκτός από πριγκίπισσες και κουνελάκια του Playboy, που ήταν μέχρι τώρα.

Σε περίπτωση που ο νέος χαρακτήρας περάσει τα τεστ επιτυχίας, τότε εντός του 2017, οι γυναίκες με μπούργκα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πληκτρολόγια.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σχόλια