Ειδήσεις

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων

Το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), καταδικάζει, σε ανακοίνωσή του, τη χθεσινή «απρόκλητη επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων από ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, στη Χίο».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι συνάδελφοι- προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος της επίθεσης- άτομα του ακροδεξιού χώρου προσπάθησαν να εκτρέψουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης, δημιουργώντας κλίμα σε βάρος των μεταναστών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η ΕΣΗΕΠΗΝ προσθέτει ότι «ως αποκορύφωμα αυτής της τακτικής μήνυσαν τον δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή, ο οποίος είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να υποβάλει μήνυση σε βάρος ατόμου που τον προπηλάκισε».

Επίσης, υπογραμμίζεται πως «για ακόμα μία φορά, άτομα που προκαλούν βίαια επεισόδια και λειτουργούν ως παρακρατικά στοιχεία, επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε ευαίσθητες κοινωνίες, προσπαθούν να φιμώσουν τα ΜΜΕ, εκφοβίζοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς».

«Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς πεισμώνουν τους λειτουργούς του Τύπου και δυναμώνουν την αλληλεγγύη στον κλάδο. Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι οι αρχές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύ πιο αποτελεσματικά το αυγό του φιδιού που επωάζεται από τον φόβο ή την αδιαφορία αυτών που έχουν την ευθύνη να διατηρήσουν την τάξη και την ευνομία στον τόπο», καταλήσει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σχόλια