default-image

Ένα καλό… επίσημο μάθημα για τον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Ένα καλό… επίσημο μάθημα για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από δύο μήνες σκληρής προετοιμασίας και αρκετά φιλικά παιχνίδια, για τον ΟΦΗ ήταν χθες η ώρα του πρώτου επίσημου παιχνιδιού. Το 0-0 με τον Αχαρναϊκό δεν κρίνει ουσιαστικά τίποτα ως αποτέλεσμα, από τη στιγμή που τα πάντα θα κριθούν στην ρεβάνς με της Κυριακής.

Δεν μπορεί όμως να περάσει σε δεύτερη μοίρα η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα. Έστω και αν υπήρχαν απουσίες βασικών παικτών και μάλιστα την τελευταία στιγμή, χαλώντας τα πλάνα του προπονητή. Έστω και αν η ζέστη ήταν αφόρητη. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες έπαιζαν και οι δύο ομάδες και όχι μόνο ο ΟΦΗ. Και το γράφουμε αυτό για τον Αχαρναϊκό, που το πλάνο του μέσα στο γήπεδο δεν έδειξε να επηρεάζεται από τον… ήλιο.

Ο Αχαρναϊκός ήταν μια ομάδα που είχε δώσει μέχρι να έρθει στο Ηράκλειο τέσσερα φιλικά παιχνίδια και μάλιστα με δυνατούς αντιπάλους όπως ο Πανιώνιος και ο Άρης. Σε όλα το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: 0-0! Όπως δηλαδή έγινε και στο «Γεντί Κουλέ» όπου έφερε πέμπτο συνεχόμενο ίδιο αποτέλεσμα. Μια ομάδα ατσαλωμένη στις συνθήκες των αγώνων της Β' Εθνικής ήρθε για να πάρει αυτό που ήθελε και από τον ΟΦΗ. Και τα κατάφερε. Ο ΟΦΗ τι έκανε για να πετύχει εκείνος το δικό του στόχο; Λίγα πράγματα. Πολύ λίγα στο χθεσινό ματς.

Άλλον ΟΦΗ είχαμε δει στα φιλικά με τον Πλατανιά και την Καλλονή και άλλος παρουσιάστηκε χθες. Δεν μπόρεσε σε ένα επίσημο παιχνίδι με απόλυτα χαρακτηριστικά Football League να δημιουργήσει, να ενθουσιάσει, να ικανοποιήσει με την απόδοσή του. Ήταν λοιπόν το χθεσινό παιχνίδι ένα καλό… επίσημο μάθημα για όλους στην ομάδα.

Τα φιλικά έχουν ουσιαστικά τελειώσει και πρέπει πλέον η ομάδα να δείχνει τις αρετές της στο γήπεδο. Δεν ξέχασαν οι ποδοσφαιριστές την ποιότητά τους από τη μια μέρα στην άλλη. Γιατί ποιοτικά ο ΟΦΗ απέχει πολύ από τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να αρχίσει να συναισθάνεται κι εκείνος τις συνθήκες της Β' Εθνικής και να μην τις αγνοεί. Τώρα που είναι ακόμα νωρίς…

Του Μανόλη Βαρδαλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News