Ειδήσεις

Ημέρα κινητοποιήσεων σε υγεία και παιδεία

Σε 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, προχωρούν οι εργαζόμενοι στη διοικητική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ.

Σε 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, προχωρούν οι εργαζόμενοι στη διοικητική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ.

"Θερμά" όμως φαίνεται να ξεκινάει η φετινή χρονιά και για την παιδεία, με τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει για σήμερα Πέμπτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), αντιδρώντας απέναντι στα εκπαιδευτικά κενά, στις νέες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο χώρο της παιδείας, καθώς και στο νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΔΟΕ, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (11:00-14:00), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων: Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία. Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μια φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων.

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΟΛΜΕ εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στις 12:30 μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας.

Στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Αναφορικά τώρα με την 3ωρη σημερινή στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ, αυτό το νευραλγικό κομμάτι του νοσοκομείου, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στη Διοικητική Υπηρεσία του νοσοκομείου, αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών ή των συνοδών τους. Με βάση τον περικομμένο οργανισμό του 2012, στη Διοικητική Υπηρεσία θα έπρεπε να εργάζονται 123 άτομα και δουλεύουν 72. Υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν καν διοικητικό υπάλληλο και τα κενά τα καλύπτουν εργαζόμενοι με μπλοκάκι, σπουδαστές του ΟΑΕΔ, του ΙΕΚ και εθελοντές.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν, το γραφείο κίνησης το 2011 στελεχωνόταν από 23 εργαζόμενους και πάλι κάτω από δύσκολες συνθήκες ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του. Σήμερα έχουν απομείνει 11 υπάλληλοι και έχει αυξηθεί με επίσημα στοιχεία η εργασία τους κατά 30%.

Ανάλογη όμως κατάσταση, όπως αναφέρουν, επικρατεί και στα υπόλοιπα τμήματα της Διοικητικής Υπηρεσίας. Γι' αυτό και καλούν τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της 7ης Υ.ΠΕ. να προχωρήσουν άμεσα στη στελέχωση όλων των τμημάτων της Διοικητικής Υπηρεσίας με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, καθώς και άμεση και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών ή των συνοδών τους.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια