default-image

"Πάτησε" τα 100 και συνεχίζει γιαγιά από την Κρήτη (video)

Κρήτη
"Πάτησε" τα 100 και συνεχίζει γιαγιά από την Κρήτη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λαχτάρα μια μεγάλη οικογένεια από το Ηράκλειο περίμενε πως και πως το πάρτι γενεθλίων της... γιαγιάς, η οποία φέτος συμπλήρωσε τα 100 χρόνια.

Πρόκειται για την κυρία Άννα Μιμιδάκη - Καραγιωργάκη, η οποία έσβησε τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της, με την οικογένεια της, με τις 3 εγγονές και τα 5 δισέγγονα να τις τραγουδούν το γνωστό τραγούδι γενεθλίων τόσο στα ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.

Σε κλίμα ευτυχίας γιόρτασαν τα γενέθλια της γιαγιάς, ηλικίας πλέον 100 ετών.  Δεν ευχήθηκαν να τα εκατοστίσει αλλά να βρίσκεται κοντά τους, ακόμη περισσότερα χρόνια.

Παρά την ηλικία της, διατηρείται σε καλή κατάσταση και υγεία, με συγγενικά της πρόσωπα να αναφέρονται στα μυστικά της μακροζωίας της, όπως η καλή και ήρεμη ζωή, η υγιεινή διατροφή και η νηστεία.

Η κ. Μιμιδάκη έχασε τον πατέρα της, την περίοδο της κατοχής, μετέπειτα τον σύζυγο της και τα 2 από τα 3 παιδιά της. Παρά τα δύσκολα χρόνια που έζησε, θυμάται πλέον μόνο τις ευτυχισμένες στιγμές.

Αντλεί δύναμη από την αγάπη που εισπράττει καθημερινά από τα εγγόνια και τα δισέγγονα. Έχοντας στο πλευρό της, την κόρη της, η οποία και την φροντίζει, αντεύχεται ευτυχία, αγάπη, δύναμη και μακροζωία.

Η ίδια νιώθει πλήρης και δεν φοβάται όπως λέει τον θάνατο, όποτε και αν έρθει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News