default-image

Βόμβα μεγατόνων στον παγκόσμιο αθλητισμό!

Σπορ
Βόμβα μεγατόνων στον παγκόσμιο αθλητισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός μεγατόνων στον παγκόσμιο αθλητισμό. Διαδικτυακή επίθεση δέχτηκε η WADA από την ομάδα χάκερ που υπογράφει ως «fancybear» και που φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα, της WADA με ελέγχους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων και όχι μόνο.

Τα έγγραφα αυτά (η αυθεντικότητα των οποίων ελέγχεται) έχουν υποκλαπεί από το σύστημα ADAMS της WADA, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων από τη ΔΟΕ, και αναφέρουν εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από την γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς (σε έλεγχο που της έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων), την αθλήτρια μπάσκετ Έλενα Ντέλε Ντόνε αλλά και τις αδερφές Γουίλιαμς, Σερένα και Βίνους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει οι τέσσερις τους είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, και «προειδοποιεί» ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η μεγάλη σταρ των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο, Σιμόν Μπάιλς, έχει κάνει χρήση ψυχοδιεγερτικών φαρμάκων αλλά και αμφεταμινών, για τα οποία όμως είχε την έγκριση της WADA.

Την ...έγκριση της WADA φέρονται να είχαν και οι αδερφές Γουίλιαμς, οι οποίες κατηγορούνται να έχουν κάνει χρήση αρκετών ουσιών όπως οξικοδόνη, πρεντισόνη και μεθυλοπρεντισολόνη.

Η σταρ του γυναικείου μπάσκετ, Έλενα Ντέλε Ντόνε, φέρεται να έχει κάνει χρήση αμφεταμινών αλλά και άλλων απαγορευμένων ουσιών.

Η WADA με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την επίθεση, αναφέροντας ότι έχουν ως στόχο να πληγεί η αξιοπιστία της WADA και ότι η επίθεση προέρχεται από τη Ρωσία. Βέβαια δεν επιβεβαιώνει κατά πόσο τα έγγραφα που δημοσιεύονται είναι αυθεντικά ή όχι.

Πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το γεγονός ότι η ομάδα των «fancybear» είναι Ρώσοι, αναγκάζει τους πάντες να κρατούν μια επιφυλακτική στάση ως προς την υπόθεση αυτή, αφού «μαίνεται» πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ με αφορμή την υπόθεση ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αθλητές, δηλώνουν στη WADA φάρμακα που παίρνουν, ή που πρέπει να παίρνουν για θεραπευτικούς κυρίως λόγους και αν βρεθούν στον οργανισμό τους φυσικά δε θεωρούνται ντοπέ.

Η ΔΟΕ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση, που αν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των εγγράφων, μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο, αφού έχουμε να κάνουμε με τεράστια ονόματα στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, ενώ οι αμφεταμίνες, θεωρούνται σκληρό διεγερτικό που προκαλεί μεταξύ άλλων εθισμό.

Πηγή: www.filathlos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News