Ειδήσεις

Δώρο ενηλικίωσης και «πολιτισμού» από την Ιταλική Κυβέρνηση

Με ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα άκρως χρήσιμο δώρο σκοπεύει να «εορτάζει» η Ιταλική Κυβέρνηση την ενηλικίωση των πολιτών της.

Με ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα άκρως χρήσιμο δώρο σκοπεύει να «εορτάζει» η Ιταλική Κυβέρνηση την ενηλικίωση των πολιτών της.

Συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει να δίνει ένα δώρο γενεθλίων, συγκεκριμένα, ένα κουπόνι των 500 ευρώ, σε κάθε νεαρό Ιταλό που θα κλείνει τα 18 του χρόνια. Τα κουπόνια αυτά όμως θα έχουν ένα ιδίωμα: θα μπορούν να εξαργυρωθούν μόνο σε αγορά βιβλίων, σε μουσεία, σε εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο, και για μουσική.

Αυτό το δώρο γενεθλίων θα λάβουν περίπου 575.000 νέοι ιταλοί πολίτες και το ποσό που χρειάζεται είναι περίπου 290 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μια σπουδαία «χειρονομία» της ιταλικής κυβέρνησης προς τους νέους της, η οποία καταλαβαίνει και στηρίζει πρακτικά το στοιχειώδες: μόνο με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση πολλαπλασιάζει ένας λαός την αληθινή του ελπίδα για το μέλλον.

Στην Ελλάδα οι νέοι που κλείνουν τα 17 τους χρόνια κάθε έτος είναι περίπου 100.000, μόνο που το μέτρημα αυτό δεν έγινε για να τους δοθεί ένα αντίστοιχο δώρο γενεθλίων αλλά για να τους δοθεί δικαίωμα ψήφου. Αν τους δίνονταν, ως δώρο γενεθλίων, κουπόνια 200 ευρώ, η επιβάρυνση του ελληνικού κράτους θα ήταν 20 εκατομμύρια ευρώ, επένδυση - φυσικά -ανυπολόγιστη.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια