Ειδήσεις

Αγωνία για τους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος Ρεθύμνου

Κορυφώνεται η αγωνία των τριάντα τεσσάρων εργαζόμενων της Μαρινόπουλος στο Ρέθυμνο, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν στο δρόμο, αν η Δικαιοσύνη αποφασίσει να προχωρήσει στην έξωση της εταιρείας και το ακίνητο επιστρέψει στη διάθεση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

Η Ένωση διαβεβαιώνει ότι δε θα χαθούν θέσεις εργασίας, ανεξαρτήτως εργοδότη, όμως οι εργαζόμενοι επιθυμούν να παραμείνει το κατάστημα ως έχει.  

Μεγαλώνει η εργασιακή ανασφάλεια των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο Κουμπέ Ρεθύμνου, οι οποίοι σήμερα πηγαινοέρχονταν στο κατάστημα και στα δικαστήρια Ρεθύμνου, αγωνιώντας για το αν θα μπει λουκέτο στην επιχείρηση μετά και τη νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη από την ΕΑΣΡ που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Η Μαρινόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν οφείλει πια πάνω από 6 μισθώματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έξωση, ενώ η Ένωση αναφέρει ότι δε θα χαθεί καμία θέση εργασίας από τον επόμενο εργοδότη που θα συνεργαστεί για το συγκεκριμένο κατάστημα.

Το κοινωνικό αυτό πρόβλημα ξεπερνά χρέη και αριθμούς, όμως η τελευταία λέξη δεν έχει ειπωθεί από καμία εκ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια