default-image

Γονείς απειλούν με κατάληψη για προσφυγόπουλα σε σχολεία

Ελλάδα
Γονείς απειλούν με κατάληψη για προσφυγόπουλα σε σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κατάληψη απειλούν οι γονείς μαθητών Δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, εάν τα παιδιά τους έχουν συμμαθητές προσφυγόπουλα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ομόφωνα τη μη ένταξη και τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με κατάληψη του σχολικού κτιρίου, ενώ στην ανακοίνωση δεν αιτιολογείται πουθενά η απόφαση των γονέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου: «Κατόπιν απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08/09/2016 και ώρα 18:45 με θέμα (πρόσφυγες - σχολεία) αποφασίστηκε ομόφωνα, η μη ένταξη - τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στο χώρο του σχολείου μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτηρίου.»

Να σημειωθεί πως η περιοχή του Ωραιοκάστρου επιλέχθηκε από την επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων, το 1922, για να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο.

Οργή από την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Άμεση ήταν η αντίδραση της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κατά της απόφασης του Συλλόγου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πώς «οι ανακοινώσεις των συλλόγων γονέων κινούνται σε επικίνδυνα ρατσιστική κατεύθυνση. Ακόμα και αν δεν έχουν πρωτοστατήσει σε αυτές οι οργανωμένοι φασίστες γονείς, ο φασισμός τροφοδοτείται και περιμένει πώς και πώς αυτές τις ευκαιρίες για να απλώσει ρίζες. Οι τοπικές κοινωνίες, τα συνδικάτα, κινήσεις , φορείς και οργανώσεις, από κοινού με τους δημοκράτες και αντιφασίστες γονείς, με τον κόσμο της αλληλεγγύης, με τους κατοίκους που οι ίδιοι κατά πλειοψηφία  αποτελούνται από παιδιά κι εγγόνια προσφύγων και μεταναστών πρέπει να οργανωθούν, να απορρίψουν τέτοιες  λογικές, να μην επιτρέψουν την παράνοια να επικρατήσει, να μην επιτρέψουν να φυτρώσουν νέες επιτροπές  ρατσιστών και φασιστών «αγανακτισμένων πολιτών». Οι «αγανακτισμένοι» οδηγούν σε νέους Άγιους Παντελεήμονες , κι οι Άγιοι Παντελεήμονες σε νέους αδικοχαμένους Παύλους Φύσσες».

«Ανοίγουμε τις κοινωνίες μας στους πρόσφυγες και τα σχολεία μας στα παιδιά τους, παίρνουμε την αλληλεγγύη στα χέρια μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες για να διαμαρτυρηθούμε για τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, ανοίγουμε μέτωπο με το ρατσισμό και το φασισμό που επιθυμούν την τεχνητή διαίρεση της κοινωνίας. Στεκόμαστε απέναντι από τις κραυγές για αποκλεισμούς. Μόνο όλοι και όλες μαζί με την κοινή μας δράση μπορούμε να τα καταφέρουμε», αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από ανάλογη απόφαση του 1ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη να μιλά για ακατανόητη συμπεριφορά, αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου να το αναγάγουν σήμερα σε πρώτο θέμα συζήτησης.  

Παράλληλα, πολύ μεγάλη είναι και η κινητοποίηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News