Ειδήσεις

Μια συναυλία αγάπης "χωρίζει" 5χρονο απ' το να ακούσει

Εάν όλα πάνε κατ' ευχήν ο πανέξυπνος πιτσιρικάς θα μπορεί και πάλι να ονειρεύεται ένα διαφορετικό μέλλον όχι βυθισμένο στον κόσμο της σιωπής,

Τα πάντα είναι έτοιμα για την μεγάλη συναυλία αγάπης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 16 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης προκειμένου τα έσοδα αυτής να διατεθούν στην αγορά του κοχλιακού εμφυτεύματος σε ανασφάλιστο και άπορο κωφό παιδί, που εξυπηρετείται από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Το μηχάνημα αναμένεται να αποτελέσει να πολύτιμο δώρο για το 5χρονο παιδί που συγκίνησε την Κρήτη - καθώς θέλει να ακούσει ήχους και χρειάζεται επειγόντως κοχλιακό εμφύτευμα.

Συγκίνηση για τον 5χρονο

Εάν όλα πάνε κατ' ευχήν ο πανέξυπνος πιτσιρικάς θα μπορεί και πάλι να ονειρεύεται ένα διαφορετικό μέλλον. Ένα μέλλον όχι βυθισμένο στον κόσμο της σιωπής, αλλά με έστω και λίγους ήχους που θα τον βοηθήσουν να ανοίξει ένα «παράθυρο» στον κόσμο. Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα μόνο με τη βοήθεια των Κρητικών που έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους…

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ NEAKRITI.GR ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ

Η ιστορία του μικρού αγοριού προκάλεσε άμεσα ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

"Η ανταπόκριση του κόσμου όλο αυτό το διάστημα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι επαναπαυόμαστε αλλά  ελπίζουμε ότι τελικά ο κόσμος θα σταθεί στο πλευρό μας και την Παρασκευή θα κατακλύσει το κηποθέατρο, στις 9.30 το βράδυ. Σήμερα είναι Τρίτη και έχουμε ακόμη μέρες όμως  ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και η αγωνία μας κορυφώνεται αλλά μέσα μας βαθιά γνωρίζουμε ότι ο κόσμος δεν θα μας προδώσει σε αυτό το εγχείρημα και θα αποδείξει ακόμη για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της ψυχής τους" προσθέτει συγκινημένη στο neakriti.gr η γραμματέας του κοινωνικού ιατρείου Αλληλεγγύης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου Λιάνα Μαυρομάτη. Ενώ προσθέτει «τα τηλέφωνα συνεχίζονται , το ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει , και ευελπιστούμε ότι η συναυλία θα έχει επιτυχία. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει για να ενισχύσει το κοινωνικό ιατρείο, συγκεκριμένα το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης- κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο και φυσικά να βοηθήσουμε το αγόρι».

"Οι εθελοντές των Τοίχων Καλοσύνης ενημερωθήκαμε για το 5χρονο αγοράκι στα μεσα του καλοκαιριού και ήρθαμε σε επαφή με το Κοινωνικό Ιατρείο με σκοπό να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε για την ταχύτερη συλλογή του ποσού που απαιτείται για την αγορά του πολυπόθητου Κοχλιακου Εμφυτεύματος, έχοντας πάντα την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει το παιδάκι να ακούσει τη φωνή της μαμάς του για 1η φορά.Θέσαμε σαν στόχο μέσα στον Σεπτέμβρη να έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε το ποσό.Βλέποντας αυτό το διάστημα την ανταπόκριση του κόσμου την αλληλεγγύη και την Αγάπη που δείχνει, είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της συναυλίας την ερχόμενη Παρασκευή Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης στις 21:00 και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε.. για τον μικρό και την οικογένειά του, "υποστηρίζει από την πλευρά του ο Γιάννης ,εκπροσωπώντας την ομάδα των Τοίχων της Καλοσύνης Ηρακλείου .

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς:

 Το μουσικό σχήμα «ΚΡΗΤΕΣ», με τους:

 Νεκτάριο Λουκογεωργάκη (λύρα, τραγούδι)

 Κωστή Ζαχαράκη (λαούτο, τραγούδι)

 Αντώνη Καράτζη (μαντολίνο, τραγούδι, μουσική - στίχος)

Μιχάλη Ιατράκη (πνευστά, κρουστά, τραγούδι)

Γρηγόρη Ατσαλάκη (κιθάρα, μπάσο)

Οι μουσικοί:

Γιάννης Τσιλογιάννης (κιθάρα τραγούδι)

 Γιώργος Κουρούπης (βιολί)

Μαρία Ιερωνυμάκη (τραγούδι)

 Ο λαογραφικός όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης»

Με την υποστήριξη:

«Ο Τοίχος της Καλοσύνης Ηρακλείου Κρήτης»

Εθελοντική Ομάδα «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.»

Σύλλογος Χειροτεχνών Καλλιτεχνών Κρήτης

Μια συναυλία με ιερό σκοπό

Όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν η γραμματέας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Λιάνα Μαυρομάτη «Όλα τα σχήματα που θα συμμετέχουν θα έρθουν εθελοντικά . Όλοι τους εθελοντικά με την αλληλέγγυα προσφορά που τους διακρίνει με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου, την ολοκλήρωσης της δράσης του και την πραγματοποίηση της επέμβασης στο αγόρι» .

5.000 ευρώ τους  χωρίζουν από το όνειρο

Υπενθυμίζεται ότι ήδη συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 ευρώ για το κοχλιακό εμφύτευμα που αποτελεί μια ηλεκτρονική συσκευή, η οποία επιτρέπει σε όσους έχουν υποστεί απώλεια ακοής να ακούσουν και πάλι , ενώ έχει εντοπιστεί ο χειρουργός που θα κάνει την επέμβαση εθελοντικά και έχουν προσφερθεί οι λογοθεραπευτές να δουλέψουν επίσης εθελοντικά με το αγόρι. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης -όπου παρακολουθείται ιατρικά ο 5χρονος από την πρώτη στιγμή- ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης των 20.000 ευρώ. Με την πραγματοποίηση της συναυλίας , η οικογένεια του παιδιού έρχεται πιο κοντά στο όνειρο.  

Για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει:

Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα μπλοκάκια με κουπόνια (2 ευρώ ανά κουπόνι). Επιπλέον, οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να καταθέσει ακόμα κι ένα μικρό ποσό στο λογαριασμό του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, με την ένδειξη «κοχλιακό εμφύτευμα».ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: DE 1121862-5 IBAN GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης: 2813.008.525 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00-12:00) και στο e-mail: koinoniaher@gmail.com

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοινωνικό Ιατρείο  Φαρμακείο

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Ι.Α.), λειτουργεί στα πλαίσια του συλλόγου «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου», με σκοπό τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και φαρμάκων μόνο σε ανασφάλιστους - άπορους κατοίκους του Δήμου.

 Η στελέχωση και υποστήριξη του Κ.Ι.Α. με γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γραμματείς, τεχνικούς και άλλο προσωπικό γενικών υποστηρικτικών καθηκόντων γίνεται αποκλειστικά με εθελοντές ή φίλους του Δικτύου, στηριζόμενες μόνο στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, χωρίς καμία οικονομική, πολιτική, κομματική δέσμευση, εποπτεία ή υστεροβουλία.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια