default-image

Γαλλία: Τραγικός θάνατος σε κρουαζιερόπλοιο

Κόσμος
Γαλλία: Τραγικός θάνατος σε κρουαζιερόπλοιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 42χρονος από τις Φιλιππίνες, ενώ σοβαρά τραυματισμένα είναι και άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος, από την πτώση σωσίβιας λέμβου του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, κατά τη στάση του στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία.

Η πτώση της λέμβου σημειώθηκε «στη διάρκεια άσκησης ασφαλείας», σύμφωνα με τον Ζιλιέν Ρουάς, αναπληρωτή δημάρχου της Μασσαλίας. Η λέμβος έπεσε «από ύψος δέκα μέτρων» και σε αυτήν επέβαιναν πέντε άνθρωποι, «όλοι μέλη του πληρώματος», πρόσθεσε.

Μεταξύ των τραυματιών, οι εθνικότητες των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστές, δύο βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Το Ηarmony of the Seas, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, έχει μήκος 362 μέτρα, πλάτος 66 μέτρα και ύψος 72 μέτρα, διαστάσεις που ισοδυναμούν με ένα κτίριο 20 ορόφων και ανήκει στην εταιρία Royal Caribbean.

Το Harmony of the Seas αναχώρησε για το πρώτο του ταξίδι στις 29 Μαΐου από το Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, με προορισμό το λιμάνι της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Έκανε την πρώτη στάση του στη Μασσαλία τον Ιούνιο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, η Μασσαλία κατατάσσεται εδώ και 15 χρόνια μεταξύ των δέκα πρώτων λιμανιών στον κόσμο σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων. Το 2015 δέχθηκε 1,45 εκατομμύριο τουρίστες που έφθασαν με κρουαζιερόπλοια το 2015, καταγράφοντας αύξηση 10,7%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News