Ειδήσεις

Μια μεγάλη συναυλία για το 5χρονο κωφό αγόρι που συγκίνησε

Την ερχόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για το 5χρονο κωφό αγόρι που συγκίνησε όλη την Κρήτη, στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης".

Σκοπός της συναυλίας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά κοχλιακού εμφυτεύματος που θα επιτρέψει στο μικρό αγοράκι να ακούσει και πάλι ήχους.

Το ρεπορτάζ που είχε δημοσιευτεί στη "Nέα Κρήτη" και το neakriti.gr συγκίνησε όλη την Κρήτη. Αμέσως, το μουσικό σχήμα "Κρήτες" επικοινώνησε μαζί μας και προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει συναυλία για τον ιερό σκοπό και να χαρίσει στον πιτσιρικά και πάλι την ελπίδα.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι Γιάννης Τσιλογιάννης (κιθάρα-φωνή), Γιώργος Κουρούπης (βιολί) και Μαρία Ιερωνυμάκη (φωνή), οι οποίοι θα κάνουν την έναρξη της εκδήλωσης με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Θα ακολουθήσει το συγκρότημα "Κρήτες" του Αντώνη Καράτζη, ενώ θα χορέψει το συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ NEAKRITI.GR ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ

Η ιστορία του μικρού αγοριού προκάλεσε άμεσα ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Ο κ. Καράτζης, μέλος του σχήματος "Κρήτες", διαβάζοντας για τον 5χρονο δε χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ και έτσι άμεσα το μουσικό σχήμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια με τον τρόπο που γνωρίζει καλύτερα απ' όλους: τη μουσική.

Όπως τόνισε η γραμματέας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Λιάνα Μαυρομάτη, «επικοινώνησε μέσω του neakriti.gr μαζί μας ο κ. Καράτζης, που ανήκει στο μουσικό συγκρότημα "Κρήτες", και μας εκδήλωσε το ενδιαφέρον να πραγματοποιηθεί συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην αγορά του κοχλιακού εμφυτεύματος για το 5χρονο αγόρι. Σαν δράση βρίσκεται στην τελική της ευθεία η διοργάνωση της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο, στις 9:30 το βράδυ. Θα συμμετέχουν κι άλλα σχήματα, όλοι εθελοντικά με την αλληλέγγυα προσφορά που τους διακρίνει, με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου, την ολοκλήρωσης της δράσης του και την πραγματοποίηση της επέμβασης στο αγόρι».

Η είδηση σκόρπισε χαρά και προκάλεσε συγκίνηση, αφού όλοι αγωνιούν να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 ευρώ για το κοχλιακό εμφύτευμα, που αποτελεί μια ηλεκτρονική συσκευή, η οποία επιτρέπει σε όσους έχουν υποστεί απώλεια ακοής να ακούσουν και πάλι, ενώ έχει εντοπιστεί ο χειρουργός που θα κάνει την επέμβαση εθελοντικά και έχουν προσφερθεί οι λογοθεραπευτές να δουλέψουν επίσης εθελοντικά με το αγόρι.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης - όπου παρακολουθείται ιατρικά ο 5χρονος από την πρώτη στιγμή - ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης των 20.000 ευρώ. Με την πραγματοποίηση της συναυλίας, η οικογένεια του παιδιού έρχεται πιο κοντά στο όνειρο.

Ανταπόκριση

Η ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζει, σύμφωνα με την κ. Μαυρομάτη, να είναι συγκινητική, αφού ακόμη κι από το εξωτερικό υπήρξε ενδιαφέρον. Όπως σημειώνει, «τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει, και ευελπιστούμε ότι η συναυλία θα έχει επιτυχία. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει για να ενισχύσει το Κοινωνικό Ιατρείο, συγκεκριμένα το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο και φυσικά να βοηθήσουμε το αγόρι».

Έστω και λίγοι ήχοι... - Ονειρεύεται ένα διαφορετικό μέλλον

Ο πανέξυπνος πιτσιρικάς μπορεί και πάλι να ονειρεύεται ένα διαφορετικό μέλλον. Ένα μέλλον όχι βυθισμένο στον κόσμο της σιωπής, αλλά με έστω και λίγους ήχους που θα τον βοηθήσουν να ανοίξει ένα "παράθυρο" στον κόσμο. Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα μόνο με τη βοήθεια των Κρητικών, που έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους...

Για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα μπλοκάκια με κουπόνια (2 ευρώ ανά κουπόνι). Επιπλέον, οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να καταθέσει ακόμα κι ένα μικρό ποσό στο λογαριασμό του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, με την ένδειξη "Κοχλιακό εμφύτευμα" - Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα: DE 1121862-5 ΙΒΑΝ GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης: 2813/008.525 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00-12:00) και στο e-mail: koinoniaher@gmail.com.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια