default-image

Στα 1.500 ευρώ η ταρίφα για να "σώσει" το παιδί της

Κρήτη
Στα 1.500 ευρώ η ταρίφα για να "σώσει" το παιδί της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 1.500 ευρώ κοστολόγησε άγνωστος, τη σωτηρία του παιδιού ηλικιωμένης, στο Ηράκλειο που την παρουσίασε ''χτυπημένη'' και σε ''κρίσιμη'' κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία ακόμα απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος πολιτών με την αστυνομία να τρέχει και να μη φθάνει καθώς τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά.

Το περιστατικό κατήγγειλε για την προστασία του καθενός από εμάς, ο γιός της ηλικιωμένη στο Ράδιο 9,84 .

Σύμφωνα με την καταγγελία του Γ.Μ πριν από μερικές ημέρες άγνωστος τηλεφώνησε στο σπίτι της μητέρας του και αποκαλώντας την απλά ''Κυρία'' της ανακοίνωσε πως η κόρη της είναι σοβαρά χτυπημένη και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Την πληροφόρησε πως απαιτείται πολύ γρήγορα να βρει 1.000 με 1.500 ευρώ και πως την περιμένει σε συγκεκριμένη κλινική για να προχωρήσει και η χειρουργική επέμβαση. Για το αληθοφανές της ιστορίας, ανέφερε στο υποψήφιο θύμα του και το όνομα γιατρού που εργάζεται στο νοσοκομείο.

''Πανικοβλημένη η μητέρα μου'' λέει ο Γ.Μ ''δεν σκέφθηκε να τηλεφωνήσεις σε κανένα από εμάς. Την αδελφή μου που συμπτωματικά - και το ήξερε - βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο Βενιζέλειο για προγραμματισμένες εξετάσεις, εμένα ή τον άλλο μου αδελφό. Αποφάσισε λοιπόν να κινηθεί μόνη της για τη σωτηρία της αδελφής μου, να μαζέψει ότι είχε σπίτι, να σηκώσει ότι είχε μείνει στο λογαριασμό της, να πουλήσει όσο - όσο κάποια χρυσαφικά της.

Τηλεφωνούσα σπίτι μου ωστόσο για πολύ ώρα'' συνεχίζει ''τα τηλέφωνα ήταν κατειλημμένα, κάτι μου έλεγε πήγαινε από κει και αυτό έκανα.

Όταν έφτασα έπεσα πάνω στον πανικό, τις κραυγές, τον πόνο της, τις εκκλήσεις της να πάμε στο νοσοκομείο, όπως κι έγινε.

Φυσικά στην κλινική που της είπε ο άγνωστος δεν υπήρχε ασθενής με αυτό το όνομα, αλλά και ούτε κάποια εισαγωγή τραυματία σε άλλο τμήμα με το όνομά της.

Μόλις καταφέραμε να επικοινωνήσουμε όλοι μεταξύ μας, αντιληφτήκαμε, ότι κάποιος πήγε να μας τη στήσει.

Αφού ηρέμησε η μητέρα μας πήγαμε και στην αστυνομία, ενημερώσαμε για το περιστατικό και μάθαμε ότι παραλίγο να είμαστε ένα ακόμα από τα θύματα των απατεώνων που στήνουν αυτές τις παγίδες''.

Στις επισημάνσεις του Γ.Μ προς το Ράδιο 9,84, όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί με το δεδομένο ότι όλο και κάποιος θα θελήσει να μας εκμεταλλευτεί.

Στις δεύτερες σκέψεις της οικογένειας.

Πόσο τυχαία ήταν τελικά η συγκυρία της παρουσίας της κόρης της οικογένειας στο νοσοκομείο για ένα προγραμματισμένο έλεγχο.

Το πόσο εύκολα κατάφεραν να εμπλέξουν το όνομα ενός γιατρού στην απάτη τους.

Ποια είναι η πρόσβαση τους σε χώρους του νοσοκομείου και πως θα γνώριζαν τη γυναίκα που θα έφθανε εκεί με τα χρήματα. Μόνο σημείο αναφοράς θα ήταν ο πανικός της;

Για την ιστορία ο άγνωστος δεν τηλεφώνησε δεύτερη φορά στο σπίτι της γυναίκας.

Δεν απευθύνθηκε στην ηλικιωμένη με το μικρό της όνομα. Δεν της  έδωσε κάπου ραντεβού, απλά θα την περίμενε στο νοσοκομείο.

Φαίνεται πάντως πως δεν ήταν η πρώτη φορά που πανικοβλημένοι πολίτες έφθασαν στο Βενιζέλειο, καθώς κανείς από τους εργαζόμενους δεν ξαφνιάστηκε με τις ερωτήσεις, τον πανικό και την ταλαιπωρία της οικογένειας.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News