default-image

Σε στέκι μετατρέπεται το «εγκαταλελειμμένο» στη Τένεδου

Κρήτη
Σε στέκι μετατρέπεται το «εγκαταλελειμμένο» στη Τένεδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέναντι από τον 1ο δημοτικό παιδικό σταθμό Ηρακλείου και την όμορη του παιδική χαρά, στη Τίτου Γεωργιάδου.

 Κάτω από το Καπετανάκειο (με πόσα γυμνάσια και πόσα λύκεια;). Μέσα σε μια ζωντανή γειτονιά που στο «δρόμο» της παίζουν περισσότερα από 15 μικρά παιδιά.

Είναι άραγε αυτά τα στοιχεία αρκετά για να ενεργοποιήσουν Δήμο και Αστυνομία προκειμένου να σταματήσει, τώρα που είναι ακόμη αρχή, την «κατάληψη» του εγκαταλελειμμένου σπιτιού επί της οδού Τενέδου που τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί σε κέντρο διερχομένων;

Το ιστορικό

Επί της οδού Τενέδου στον αριθμό 1, υπάρχει ένα σπίτι που τα τελευταία 20 χρόνια παραμένει κλειστό και αφημένο στην τύχη του, αφού η ιδιοκτήτριά του έφυγε από τη ζωή και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που το διέπει είναι τουλάχιστον κουβάρι με τους κληρονόμους να είναι πολλοί - ανάμεσά τους σύμφωνα με πληροφορίες - και φορείς.

Όλο αυτό το διάστημα, το σπίτι αποτελεί καταφύγιο διαφόρων. Για παράδειγμα, «φιλοξένησε» για καιρό εκείνες τις μορφές που συναντά κανείς στο Ηράκλειο και τις άλλες πόλεις, τους κλόουν των δρόμων. Αργότερα, οι γείτονες έβλεπαν κάμποσους νεαρούς να μπαινοβγαίνουν.

Τώρα όμως, φαίνεται τα πράγματα να σοβαρεύουν.  Εδώ και περίπου δέκα μέρες, μπαινοβγαίνουν διάφοροι, ποικίλων ηλικιών. Την περασμένη Πέμπτη, μια καλοντυμένη κυρία πέρασε την πόρτα κουβαλώντας μια μαύρη χειραποσκευή την οποία όταν εξήλθε είχε ξεχάσει μέσα.

«Έφοδος» από τη γειτονιά

Κάποιος από τους γείτονες, ατρόμητος ο ίδιος, «μπήκε» στο σπίτι, αφού πρώτα επιβεβαίωσε πως ήταν άδειο και σε μια γρήγορη περιήγηση στους χώρους διαπίστωσε ότι αυτός έχει μετατραπεί σε χώρο χρήσης ναρκωτικών.

Καμινέτο και κουτάλια και σύριγγες χρησιμοποιημένες και ξινό (που χρησιμοποιείται για την αποστείρωση), αλλά κι ένα στρώμα (δείγμα μονιμότητας;) είναι το σκηνικό  που προκαλεί ανησυχία στη γειτονιά που δεν ξέρει πως μπορεί να επιδράσει αυτή η «συνύπαρξη» στα παιδιά τους αλλά και πόσο ασφαλής είναι πια η γειτονιά τους.

Ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από την πολιτεία να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να μη δημιουργηθεί εκεί, κέντρο - απόκεντρο η γειτονιά, μια εστία τοξικομανών. Απευθυνόμενοι σε μας, ζητούν να ακουστεί η αγωνία τους στην αστυνομία, μιας και οι ίδιοι, για ευνόητους λόγους, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία.

Παράλληλα, ζητούν από το δήμο να αναλάβει δράση,  προκειμένου είτε οι υπηρεσίες του είτε οι νόμιμοι κληρονόμοι της οικίας να φροντίσουν σφραγιστεί η είσοδος προκειμένου να μην έχουν πρόσβαση οι διάφοροι.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News