Ειδήσεις

"Άναψαν τα αίματα" στη Λότζια για την καύση των νεκρών

Καταγγελίες, εντάσεις και αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με φόντο  την ξεχασμένη εδώ και μήνες υπόθεση της καύσης των...νεκρών! 

Καταγγελίες, εντάσεις και αντιπαράθεση το βράδυ της Δευτέρας  στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με φόντο την ξεχασμένη εδώ και μήνες υπόθεση της καύσης των...νεκρών! 

Με τις εξελίξεις , 7 ολόκληρους μήνες μετά την πολυσυζητημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου να δείχνουν, στο προσκήνιο τουλάχιστον, ''παγωμένες'', ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην δημοτική αρχή. Την οποία και κατηγόρησε για παλινωδίες και πολιτική... αναδίπλωση κατόπιν εξωτερικών-όπως ο ίδιος άφησε ευθέως αιχμές-παρεμβάσεων. 

''Δεν υπάρχει καμμία αναδίπλωση. Δεν έχει μπει καθόλου το θέμα στον πάγο, ίσα-ίσα γίνονται διερευνητικές κινήσεις και ενέργειες' ήταν η απάντηση της Λότζια, αρχικά διά στόματος του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού και στη συνέχεια  διά του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε από την πλευρά του πως η δημοτική αρχή δεν έχει εγκαταλείψει την υπόθεση. Αντιθέτως ασχολείται ενεργά και διερευνά τις πτυχές της, σε σχέση τόσο με το χωροταξικό, τον χώρο δηλαδή που μπορεί να γίνει το αποτεφρωτήριο. Όσο και με το οικονομικό, το πώς δηλαδή θα χρηματοδοτηθεί το μεγάλο κόστος μιας τέτοιας δομής που αποτελεί και ένα σημαντικό ''αγκάθι'' για την υλοποίηση του εγχειρήματος. 

Μπορεί λοιπόν από την πλευρά της η Λότζια να επιχείρησε να αντικρούσει τις αιχμές και τις ''βολές'' για πολιτική της αναδίπλωση, την ίδια ώρα όμως  άναψε  νέες ...''φωτιές''! .

Και αυτό γιατί από την απάντηση Καραντινού επιβεβαιώνεται η καταγγελία Λυγερού.

Από την απάντηση  προκύπτει πως η δημοτική αρχή διερευνά και προετοιμάζει το εγχείρημα , αφήνοντας στο...σκοτάδι όμως την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή.

Επιτροπή , όπως κατήγγειλε ο κ. Λυγερός, η οποία μπορεί να είχε συσταθεί μετά βαϊων και κλάδων, αλλά 2 μήνες μετά, για άγνωστο λόγο και χωρίς επίσημη εξήγηση απλώς...εξαφανίστηκε! 

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια