Ειδήσεις

Το χιούμορ του Αλ.Τσίπρα για το πρώτο κουδούνι στην Γαύδο

Πέραν της Γαύδου, μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για το πως κύλησε η πρώτη μέρα σε απομακρυσμένα σχολεία του νησιού

Για την λειτουργία ως επί το πλείστων των απομακρυσμένων σχολείων της Κρήτης και συνολικότερα την κατάσταση που επικράτησε τη Δευτέρα με το πρώτο σχολικό κουδούνι στις σχολικές μονάδες του νησιού, ζήτησε να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ.Τερζάκη.

Ο κ. Γιώργος Τερζάκης,προσφωνόντας τον κ. Τσίπρα και με την ιδιότητα του βουλευτή Ηρακλείου, γεγονός που οδήγησε τον τελευταίο στο να χαμογελάσει, υπογράμμισε ότι όλα κύλησαν ομαλά ,όλα τα σχολεία άνοιξαν κανονικά ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα σχολεία της Γαύδου.

Ο κ. Τερζάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι βρίσκονται κανονικά στην θέση τους ένας δάσκαλος και μια νηπιαγωγός για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών του ακριτικού νησιού. Ο κ. Τσίπρας πάντως δεν έχασε το χιούμορ του και τον αυθορμητισμό που τον διακατέχει, υπογραμμίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είναι τυχεροί που αυτό το διάστημα βρίσκονται εκεί, τουλάχιστον όμως μέχρι τον Οκτώβρη αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει από εκεί και μετά οπότε και αναμένονται και τα πρώτα κρύα.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το παρόν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο παιδείας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και 13 Περιφερειακών Διευθυντών  Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δίκη του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρθηκε στο θέμα της τηλεδιάσκεψης ανεβάζοντας και φωτογραφία από τη μεσημεριανή σύσκεψη και σημειώνοντας μεταξύ άλλων.

Για πρώτη φορά, μετά από 30 χρόνια, όλα τα σχολεία της χώρας ανοίγουν χωρίς ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία με ιδιαίτερη πρόνοια για την ειδική αγωγή καθώς και για τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών με τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου.

Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας κι αυτό μας διακρίνει.

Εύχομαι αυτή να είναι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και για τις οικογένειές τους.

Παρακολουθείστε τι δήλωσε στον πρωθυπουργό ο κ. Τερζάκης, στο 8ο λεπτό της τηλεδιάσκεψης:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια