Ειδήσεις

Με καλούς οιωνούς το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Λασιθίου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα και σε ολόκληρο το νομό Λασιθίου.

Στα Δημοτικά σχολεία έχουν καλυφθεί με το πρώτο κουδούνι τα περισσότερα κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, μένουν όμως ακόμη σε επίπεδο Νομού να προσληφθούν 10 δάσκαλοι Αγγλικής γλώσσας και 9 Πληροφορικής.

«Όλα τα σχολεία του Νομού Λασιθίου στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς έχουν πλήρως στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ακόμα και με εικαστικούς.

Περιμένουμε ακόμη την κάλυψη 19 κενών θέσεων που έχουμε στο Νομό για να είμαστε έτοιμοι 100%.

Θέλουμε ακόμη 10 δασκάλους Αγγλικής και 9 Πληροφορικής και πιστεύω ότι θα τους έχουμε σύντομα.

Τα βιβλία έχουν πάει ήδη σε όλα τα σχολεία και αύριο θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά», μας είπε εκφράζοντας την ικανοποίηση του, ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Λασιθίου κ. Μανόλης Μπαρμπεράκης.

«Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με καλούς οιωνούς», μας είπε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε προσλήψεις καθηγητών πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Φιλόλογοι, φυσικοί, μαθηματικοί, χημικοί και βιολόγοι, που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος είναι στις θέσεις τους.

Μας λείπουν ακόμη μερικοί φιλόλογοι καθώς και καθηγητές τεχνικών μαθημάτων των ΕΠΑΛ. Αυτά τα λίγα κενά που έχουμε εκτιμώ ότι θα καλυφτούν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Όλα τα βιβλία έχουν παραδοθεί στα σχολεία και θα μοιραστούν αύριο στους μαθητές, οι οποίοι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις αλλαγές που έρχονται στο Γυμνάσιο, Τα παιδιά του Γυμνασίου θα διαγωνίζονται πλέον σε 4 μαθήματα και όχι σε 12 που ήταν μέχρι χθες. Θα μειωθούν πάρα πολύ στην τάξη τα τεστ και τα τακτικά διαγωνίσματα για να έχει ο καθηγητής περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στη διδασκαλία και στην επαφή του με τους μαθητές και τις μαθήτριες», πρόσθεσε ο κ. Αϊβαλιώτης.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας στον Αγιασμό

Στον αγιασμό των σχολείων της Ιεράπετρας βρέθηκε το πρωί με τους συνεργάτες του ο δήμαρχος της Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό.

«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και γονείς. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, ψυχική δύναμη, επιμονή αλλά και πίστη στον καθημερινό αγώνα σας για την πραγμάτωση κάθε εκπαιδευτικού στόχου.

Η παιδεία, θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, αποτελεί διαχρονικά τη σημαντικότερη επένδυση κάθε νέου ανθρώπου.

Σε μια δύσκολη εποχή, όπως τη σημερινή, εξακολουθεί να αποτελεί βασική προϋπόθεση, αλλά και εχέγγυο της  επιδιωκόμενης προόδου.

Υποστηρίζοντας την παιδεία στον Δήμο μας και αυτή τη σχολική χρονιά, η διοίκηση του Δήμου Ιεράπετρας, οι Σχολικές Επιτροπές, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά, μεθοδικά και υπεύθυνα, για υποστηρίξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και να εξασφαλίσουμε σε όλους εσάς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δήμου Ιεράπετρας, τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, μάθησης και προόδου.

Σας ευχόμαστε μια εποικοδομητική και δημιουργική νέα σχολική χρονιά», κατέληξε ο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια