default-image

Επιτέλους! Αγιασμός στα νέα σχολεία του Ρεθύμνου (photos)

Κρήτη
Επιτέλους! Αγιασμός στα νέα σχολεία του Ρεθύμνου (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ενθουσιασμό ξεκίνησαν τη σχολική περίοδο στα νέα σχολεία του Ρεθύμνου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θαυμάζοντας επιτέλους εκ των έσω τις νέες δομές παιδείας που παραδόθηκαν με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Αυτοδιοίκηση και τοπική εκκλησία κέρδισαν το στοίχημα, βάζοντας πλάτη για να μην μείνουν και φέτος κλειστά τα σύγχρονα σχολεία που ήρθαν μετά από 26 χρόνια που είχε να λειτουργήσει νέα δομή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. 

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΧΟΛΕΙΑ "ΚΟΣΜΗΜΑ" ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

9 Σεπτεμβρίου του 1990 παραδόθηκε το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Σήμερα, 26 χρόνια μετά, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 παραδόθηκαν τα νέα Γυμνάσια και Λύκεια σε Ατσιπόπουλο και Σφακάκι που ανεγέρθησαν σε οικόπεδα της τοπικής εκκλησίας, αλλά και το νέο δημοτικό σχολείο στο Γεράνι. 

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ "ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, εξήρε τη συνεργασία όλων και άφησε ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω στήριξη από την εκκλησία, όποτε χρειαστεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας σε μια χρονιά που ξεκινά με λίγα εκπαιδευτικά κενά.

Συγκινημένη και συγκινησιακή στα λόγια της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, θυμήθηκε τις δικές τις προσπάθειες σε ένα μικρό δημόσιο σχολείο της επαρχίας, αλλά και την κάθοδό της στην Κρήτη προ δεκαετιών.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης και ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κάλεσαν τους μαθητές να σεβαστούν το δημόσιο χώρο που τους παραδίδεται με τον πρώτο να διαπιστώνει και υποχώρηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη, χάρις τη λειτουργία των νέων σχολείων στα ανατολικά και δυτικά προάστια του Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά είναι ελάχιστα, ενώ στη δευτεροβάθμια είναι τα μισά από το σύνηθες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News