default-image

Η Αμάλ Αλαμουντίν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο neakriti.gr (video)

Κρήτη
Η Αμάλ Αλαμουντίν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο neakriti.gr (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H διάσημη δικηγόρος και ακτιβίστρια Aμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες και είχε προσωπική συνομιλία με γυναίκες Γεζίντι, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο φακός του neakriti.gr απαθανάτισε τη λαμπερή Αμάλ, σύζυγο Κλούνεϊ, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα Κυριακής, κατά την αποχώρησή της από την Ελλάδα με επόμενο προορισμό τη Στουτγάρδη.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "Τηλε-Επιλογές", η Αλαμουντίν-Κλούνεϊ θα υπερασπιστεί γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Η Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, που εργάζεται ως δικηγόρος στο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου την τζιχαντιστική οργάνωση προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της εναντίον της κοινότητας Γεζίντι.

Η Αλαμουντίν-Κλούνεϊ δεν έκανε δηλώσεις από τις Σέρρες αλλά σε παλαιότερη δήλωση της είχε αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άμαχοι Γεζίντι σκοτώθηκαν και χιλιάδες γυναίκες Γεζίντι υποδουλώθηκαν» δήλωσε η Κλούνεϊ, σύζυγος του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Τζορτζ Κλούνεϊ, σε μια ανακοίνωση.

«Γνωρίζουμε ότι βιασμοί διαπράττονταν συστηματικά και αυτό συνεχίζεται» και σήμερα, επισήμανε η νομικός. «Κι όμως κανείς προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί για να λογοδοτήσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News