default-image

Ο «Μουσικός Αύγουστος» μετά από 34 χρόνια ξανά στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Ο «Μουσικός Αύγουστος» μετά από 34 χρόνια ξανά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ, στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω, επιστρέφει ο «Μουσικός Αύγουστος» του δήμου Ηρακλείου, με μία έκθεση έντυπου υλικού, προβολές αλλά και με ένα στρογγυλό τραπέζι.

Για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να πληροφορηθούν οι νεότεροι. Κάποτε το Ηράκλειο, με δήμαρχο τον Μανόλη Καρέλλη και ενορχηστρωτή  τον εμπνευσμένο Μάνο Χατζιδάκι, υπήρξε κυριολεκτικά φάρος πολιτισμού. «Μουσικός Αύγουστος» 1981 και 1982.

Ο Χατζιδάκις μεγαλουργεί στο Ηράκλειο. Ενώ, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και όλος ο πολιτισμός του πλανήτη, χωρίς υπερβολή, βρίσκεται κυριολεκτικά στην αυλή μας. Άνθρωποι της διανόησης επισκέπτονται την πόλη μας, για να παρακολουθήσουν τα όσα σημαντικά συμβαίνουν εδώ. O Alvin Aly, το Berliner Ensemble με τη Γκίζελα Μάυ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε… Ένα μόνον αρκεί:  Ότι εκείνες οι ένδοξες εποχές έβαλαν ψηλά τον πήχη του πολιτισμού και σήμερα, παρά τις δυσκολίες των καιρών, οφείλουμε να προσπαθούμε, έστω, να τον φτάσουμε.

Με μια έκθεση του έντυπου υλικού της εποχής, με προβολές βιντεοσκοπήσεων, που μας παραχώρησε ευγενικά το Αρχείο-Μουσείο της Ε.Ρ.Τ, και με ένα στρογγυλό τραπέζι με τον Σπύρο Σακκά, τον Δημήτρη Βερνίκο και τον Γιώργη Κλάδο, ο «Μουσικός Αύγουστος»  επιστρέφει στο Ηράκλειο 34 χρόνια μετά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News