default-image

Καρκαδιώτισσα: Αγιασμός στο μικρότερο μονοθέσιο

Κρήτη
Καρκαδιώτισσα: Αγιασμός στο μικρότερο μονοθέσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην μικρή και γραφική Καρκαδιώτισσα του πρώην Δήμου Τεμένους, βρέθηκε το neakriti.gr, καταγράφοντας την πρώτη επίσημη της φετινής σχολικής χρονιάς με τα παιδικά μάτια να περιμένουν ένα νεύμα από τον δάσκαλο και τον ιερέα για καλή αρχή.

Ίσως το μικρότερο μονοθέσιο του νομού Ηρακλείου, στο οποίο θα έχει την τιμή να εκτελέσει τα καθήκοντά του ξανά από το 2012 ο εκπαιδευτικός κ. Ανδρέας Σπυριδάκης. Ένας νέος άνθρωπος με όρεξη και ιδέες για τα παιδιά.

Ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr, είπε πως ο αριθμός των παιδιών στο δημοτικό σχολείο φέτος θα ανέρθει στους 19, αριθμός μεγαλύτερος από την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί. «Έχουμε μια καλή συνεργασία με τους γονείς, αλλά φέτος υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πώς θα διαχειριστούμε τον μεγάλο αριθμό παιδιών που αποτελεί δυσανάλογο αριθμό σε σχέση με τη μία θέση δασκάλου».

Αυτομάτως η απορία γεννάται. Μα πως ένας δάσκαλος θα κάνει και στους 19 μαθητές ταυτόχρονα μάθημα και μάλιστα διαφορετικών τάξεων. Ο κ. Σπυριδάκης, απάντησε πως είναι χωρισμένες σε ομάδες οι τάξεις και την ώρα που διδάσκει τους μεν οι δε θα κάνουν ασκήσεις. Βέβαια, όλοι μαζί θα κάνουν γυμναστική.

Ομολογουμένως, μια δύσκολη χρονιά ξεκινάει φέτος για τον νεαρό δάσκαλο ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην εκπαίδευση και των 19 μαθητών που δείχνουν πάντως πανέτοιμοι!

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News