default-image

Το neakriti.gr στο 1ο κουδούνι της σχολικής χρονιάς (photos)

Κρήτη
Το neakriti.gr στο 1ο κουδούνι της σχολικής χρονιάς (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη ημέρα στο σχολείο και για πολλούς γονείς και μαθητές αποτελεί μια δύσκολη αρχή, όπως κάθε χρόνο βέβαια!

Το neakriti.gr, βρίσκεται από νωρίς σε αρκετά σχολεία της Κρήτης, καταγράφοντας τον "παλμό" της πρώτης ημέρας, που για νέους μαθητές ξεκινούν να αποτελεί εφαλτήριο για τη συνέχεια της μαθητικής τους πορείας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΑΔΙΩΤΙΣΣΑ, ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ

Λίγο μετά το χτύπημα του κουδουνιού για πρώτη φορά και μετά την καθιερωμένη προσευχή και τις οδηγίες δασκάλων και καθηγητών, το neakriti.gr, θα σας παρουσιάσει εικόνες όπως καταγράφησαν από τις αντιδράσεις τους.

Το κουδούνι στο 15ο Δημοτικό σχολείο χτύπησε!

Στο 2ο Γυμνάσιο ο Πέτρος Ινιωτάκης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στην Αλικαρνασσό

Στο Ηράκλειο και την Ν. Αλικαρνασσό βρέθηκε ο Αναπληρωτής για τον αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος τόνισε πως όλα ξεκινούν ομάλά για την νέα σχολική χρονιά, χωρίς κενά και με όλες τις προϋποθέσεις.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο προσφυγικό, δηλώνοντας πως όλη η Ελλάδα θα γίνει μια αγκαλιά για τα μικρά προσφυγόπουλα.

Αγιασμός στα σχολεία του Μαλεβιζίου

Με γέλια και παιδικές φωνές γέμισαν ξανά οι σχολικές αυλές και στα σχολεία του Μαλεβιζίου. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων επέστρεψαν στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά, με τα «πρωτάκια» να κλέβουν, όπως κάθε χρόνο, την παράσταση.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει αναβαθμισμένα αρκετά σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου, όπως για παράδειγμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας που από 6θέσιο έγινε 8θέσιο, το Δημοτικό Αγ. Πελαγίας που από 4θεσιο έγινε 5θεσιο, το Δημοτικό Καλεσίων που από 3θέσιο έγινε 4θέσιο, το 2ο Δημοτικό Αγ. Μαρίνας στο οποίο προστίθενται 3 ακόμα αίθουσες, ένα νέο νηπιαγωγείο, το 4ο Αγ. Μαρίνας στην Αμμουδάρα, ενώ έγιναν και πολλές εργασίες καθαρισμών και συντηρήσεων στα σχολικά κτίρια. Παράλληλα, εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού 4.500.000 €.

Στο μήνυμά του, με αφορμή την νέα σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Θα ήθελα να ευχηθώ μια πραγματικά καλή χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με υγεία, χαρές και πολλές - πολλές επιτυχίες, Να ευχηθώ να είναι πάντα γεμάτοι με δύναμη, όρεξη και αισιοδοξία, έτσι ώστε να προχωρήσουν μπροστά στα μονοπάτια της γνώσης.

Ως Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους φορείς, θα βρισκόμαστε σταθερά δίπλα τους, με στόχο να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News