default-image

Οι Παραολυμπιακοί ξεπέρασαν τους Ολυμπιακούς!

Σπορ
Οι Παραολυμπιακοί ξεπέρασαν τους Ολυμπιακούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένα απίστευτο ρεκόρ κατέγραψε η χθεσινή μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ξεπέρασαν σε επισκεψιμότητα μιας ημέρας, τους Ολυμπιακούς!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, το Παραολυμπιακό πάρκο στην Μπάχα, επισκεύτηκαν 167.000 Βραζιλιάνοι και τουρίστες που βρίσκονται στο Ρίο. Αποτελεί ρεκόρ όχι μόνο για τους Παραολυμπιακούς, αλλά και για τους Ολυμμπιακούς Αγώνες. Το μεγαλύτερο νούμερο επισκεψιμότητας που είχαν καταγράψει οι Ολυμπιακοί, ήταν 150.000. Υπάρχει ωστόσο και ένα άλλά…

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να εισέλθει κάποιος στο Ολυμπιακό πάρκο της Μπάχα θα έπρεπε να καταβάλει τουλάχιστον 50 ευρώ, ποσό που για τους Βραζιλιάνους είναι μεγάλο λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Αντιθέτως, το αντίτιμο για την είσοδο στο Παραολυμπιακό πάρκο είναι πολύ χαμηλότερο (κοστίζει περίπου 10 ευρώ) ενώ τα παιδιά εισέρχονται δωρεάν.

Εννοείται πως τα νούμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν εντός του πάρκου υπήρχει και το Ολυμπιακό στάδιο, όπως συμβαίνει συνήθως σε όλες τις διοργανώσεις. Το γεγονός ότι το Ολυμπιακό στάδιο στο Ρίο βρίσκεται μακριά από την Μπάρα, αποδυναμώνει αρκετά το… παλμό και την επισκεψιμότητα του πάρκου. Όπως και να έχει πάντως, οι Βραζιλιάνοι αποδυκνείουν ότι αγκαλιάζουν τους Παραολυμπιακούς και θα έκαναν το ίδιο και με τους Ολυμπιακούς αν δεν υπήρχαν αυτές οι εξωφρενικές τιμές (όχι μόνο για τα δικά τους δεδομένα) στα εισιτήρια των αγώνων.

Πηγή: www.sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News