Ειδήσεις

"Όχι" από το Τυμπάκι για πρόσφυγες και hotspot

Εκ διαμέτρου αντίθετοι με την δημιουργία δομών φιλοξενίας στην περιοχή τους δηλώνουν οι κάτοικοι του Τυμπακίου, οι οποίοι κοινοποιούν την απόφασή τους τόσο στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Λαμπρινό όσο και στον Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη.

Εκ διαμέτρου αντίθετοι με την δημιουργία δομών φιλοξενίας στην περιοχή τους δηλώνουν οι κάτοικοι του Τυμπακίου, οι οποίοι κοινοποιούν την απόφασή τους τόσο στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Λαμπρινό όσο και στον Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη.

Συγκεκριμένα, φορείς και πολίτες από το Τυμπάκι εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο αναφέρουν ότι στην περιοχή τους φιλοξενείται ήδη μεγάλος αριθμός μεταναστών εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή περαιτέρω εγκατάσταση ακόμα περισσότερων.

Αναλυτικά το ψήφισμα

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Της λαϊκής συγκέντρωσης της 9ης Σεπτεμβρίου 2016, την οποία συγκάλεσαν στο Τυμπάκι οι φορείς της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου με θέματα:

1)Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής από την ανεξέλεγκτη παραμονή χιλιάδων παράνομων (και μη καταγεγραμμένων) μεταναστών σ΄ αυτήν και κυρίως στο Τυμπάκι και

2) Το ενδεχόμενο δημιουργίας καταυλισμού (ΗΟΤ SPOT) στο Δήμο Φαιστού

Αφού:

Α) γι' άλλη μια φορά διαπιστώθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών στο Δήμο Φαιστού και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και ασφάλεια

Β) κατά γενική ομολογία η περιοχή δεν «αντέχει»  να φιλοξενήσει  μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών

ΖΗΤΟΥΜΕ

Ι. α) να αναγνωρίζεται η δεινή κατάσταση του Δήμου μας λόγω του υπερβολικά μεγάλου, μη καταγεγραμμένου αριθμού λαθρομεταναστών και κυρίως στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και ασφάλεια και για τον λόγο αυτό να εξαιρεθεί από την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.

β) να γνωστοποιείται προς την Κυβέρνηση, προς κάθε αρμόδιο Υπουργείο, προς την Περιφέρεια, την ΤΕΔ και την ΠΕΔ και όπου αλλού χρειαστεί ότι ο Δήμος Φαιστού είναι υπερκορεσμένος και ότι δεν διαθέτει ούτε χώρους ούτε δυνατότητα φιλοξενίας άλλων, μεταναστών ή προσφύγων. Το γεγονός αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψιν από την Πολιτεία κατά το σχεδιασμό της σε επίπεδο χώρας και ν' αποτελεί βασικό κριτήριο.   

γ) την άμεση κινητοποίηση των εκτελεστικών οργάνων της Δημοτικής Αρχής για καταγραφή και ταυτοποίηση των διαβιούντων σήμερα στην περιοχή μεταναστών, τον υγειονομικό έλεγχο και την αστυνόμευση της περιοχής, θέτοντας τις Αστυνομικές Αρχές ενώπιον των ευθυνών τους.

ΙΙ. Την άμεση, έκτακτη, σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού και την λήψη απ' αυτό απόφασης, που να εκφράζει την ομόφωνη άποψη των κατοίκων και δημοτών κατά τα παραπάνω

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια